Forrás: Stop!

Jelenet a Bombagyár Rádió videójából

Pákó botrányos náci videója után felhördült az egész ország – az egyetlen kiút az volt, hogy a rendőrséghez fordult. Magyarázata szerint kényszeríttették a fasiszta jelmondatok hangoztatására. A Bombagyár nevű internetes blog portál üzemeltetői azonban magyarázkodás helyett egy vágatlan 3 órás videofelvétellel igazolták: nem volt veszélyben a nigériai fiatalember.

Fekete Pákó feljelentésére válaszul a Bombagyár Rádió szerkesztői rágalmazással vádolják a színes bőrű énekest. A gépelt oldalakon, melyeket több médiumhoz is eljutattak, részletesen beszámoltak az ominózus estéről. Sőt olyan részleteket is elárultak, melyek az eredeti vágott felvételen nem szerepelnek. Ilyen például, amit a kormányfővel kapcsolatban mondott: „A Gyurcsánynak levágom a faszát, és megeszem a sült krumplival!”- ezt Pákó állításuk szerint nem ismételte senki után, csak minden előzmény nélkül a kamerába ordította.

A rendőrség egyelőre egyik feljelentést sem mérlegelte. Erre 72 órája van az illetékes kapitányságnak, aztán vagy megindítja a nyomozásokat vagy nem.

Az, hogy Pákót kényszeríttették vagy sem, könnyen kiderülhet, ha az arról készült vágatlan felvételeket kielemzik a szakértők. A fekete előadóművész állítása szerint összesen hét bomberdzsekis, bakancsos férfi tartózkodott a stúdióban, amikor a felvétel készült, és úgy érezte, ha nem tesz kedvükre a náci jelmondatok kiáltozásával, még jól meg is verhetik.

A szélsőséges megnyilvánulásairól ismert portál szerkesztőinek pedig azzal kell majd számot adniuk, hogy miért voltak a helyszínen, egy – állításuk szerint – üzletként üzemelő szobában önkényuralmi jelképek. Ezek egyikét bizonyítékként Pákó még a rendőrségre is magával vitte. A Hitlert ábrázoló pólót ajándékba kapta házigazdáitól. Ahogy egy üdvözlő italt is, amit Pákó a felvételeken jókedvűen fogyasztott el. Ezt állítása szerint meg kellett innia. A Bombagyár rádiósai szerint ez is másként történt:

„Nem vodkát itattunk vele, hanem drága, minőségi fütyülős barackpálinkát, amiből egyetlen feles pohárral kapott, és mi is vele ittunk, amit barátságos gesztusnak, a vendéglátás részének szántunk. Nem követeltük, hogy zsidózzon a kamerába nézve, megtette ezt ő különösebb noszogatás nélkül is. Nem igaz, hogy nem tudta, hol van, hiszen nem bekötött szemmel vezettük a Teréz krt. 6-ba, megmondtam neki a hely címét, és azt is, hogy a boltban van, ami zárás után működik stúdióként” – nyilatkozták az esetről a rádiósok, akiket elmondásuk szerint felháborított a vádaskodás.

Szerző: Kapus Panna | egyéb írások a szerzőtől

One Response to “Fekete Pákó csúnyán ráfázik a náci kalandra”

  1. fülöp éva

    Miért is lett ez a végtelenül egyszerű nigériai fiatalember „médiasztár”? Hol is tanulhatta volna meg, hogy vannak határok, hiszen a határtalan megnyilvánulásaira kattant a kereskedelmi média és valósággal zuhant rá a „siker”…
    Egyébként milyen munkát végez itt Magyarországon, mi a célja, értelme és lényege annak, hogy itt él? Lehet, hogy csak annyi, hogy nem Nigériában…
    Lehet egy öntörvényű, az ismertségért mindent bevállaló embert valamire is kényszeríteni? Kérdések, gondolatok, vádaskodások, messzemenő következtetések, újabb „szélszőséges” lehetőség mutogatni a falra festett ördögre. Valaki akarja, hogy valósággá legyen? Néha azt gondolom.