Forrás: Magyar Rádió

Mamatha Gandhi unokája lemondott az Egyesült Államokban általa alapított intézet éléről, miután nagy vihart váltott ki az a megjegyzése, hogy Izrael és a zsidók „az emberiséget feltehetően elpusztító” erőszak kultúrájának főszereplői.

Arun Gandhi, a neves indiai békeharcos ötödik unokája pénteken közölte: egy internetes fórumon tett megjegyzésével „egészséges vitát akart kezdeményezni az erőszak terjedéséről”.

-Ehelyett – szándékom ellenére – a szavaim fájdalmat, dühöt, zavart váltottak ki. Nagyon sajnálom, ami történt – mondta, hozzátéve, nem arra utalt, hogy az izraeli kormány politikája az egész zsidó nép nézeteit tükrözné.

A jelenleg New York szövetségi állam Rochester városának egyetemén működő M. K. Gandhi Intézet az Erőszakmentességért vezetősége, amelyet Arun Gandhi tavaly elhunyt feleségével, Sunandával közösen alapított 1991-ben, csütörtökön elfogadta Gandhi lemondását az elnöki tisztségről.

Gandhi a The Washington Post egyik internetes vitafórumán január 7-én Izraelt olyan nemzetnek írta le, amely „azt hiszi, hogy csak fegyverekkel és bombákkal tudja biztosítani az életben maradását”, és feltette a kérdést, nem lenne-e jobb, ha barátkoznánk azokkal, akik gyűlölnek minket. „A modern világban, amely arra van ítélte, hogy együtt éljen a bombákkal, a barátkozás láthatóan idegen fogalom. Nem barátkozunk senkivel, inkább uralkodunk mindenkin. Ezzel pedig megteremtjük az erőszak kultúráját , amelyben Izrael és a zsidók a főszereplők – írta Gandhi. (MTI)

Comments are closed.