Történelem


Birobidjan Blog


A New Angle Film fiatal alkotóbrigádjának élménybeszámolói és gondolatai egy forgatásról és egy elfeledett városról, Birobidjanról, az 1934ben Sztálin által mesterségesen létrehozott

Emlékezem


Emlékek... legtöbbünkben a gyerekkor, az ifjúkor egy-egy képe villan fel a szó hallatán. Az érzés, mely a szóhoz társul otthonos, kellemes. Szívesen emlékezünk múltbeli eseményekre, merengünk: a visszarévedés szívmelengető.

Makói Zsidó Honlap


Makó a Dél-Alföld szívében, a Maros-folyó mentén fekszik. A város az 1740-es évek óta adott otthont az ide települő zsidóságnak.

Az egykor méltán híres közösséget a történelem viharai szétszórták, az itt élő zsidók hitközségi szervezete 250 év után megszűnt. Sok elszármazott zsidóban azonban továbbra is él a "makóiság" tudata, szülőföldjüknek, hajdan itt élt őseiknek és rabbijaiknak emléke.

Steven Spielberg Jewish Film Archive


The Steven Spielberg Jewish Film Archive was founded in the late 1960s by Prof. Moshe Davis and other historians at the Hebrew University of Jerusalem. The first director was the late Dr. Geoffrey Wigoder and the Archive originally bore the name of its first donor, Iranian businessman Abraham F.

Map - The search for refuge


A menekülési lehetőségek térképe a Holokauszt idején.

In the Land of Hagar


Museum of the Jewish People. Beth Hatefutsoth