JNA24 médiafigyelő


Visszaadták a Matisse-képet

Néhány hónapja még a párizsi Zsidó Múzeumban állították ki a tulajdonosaikat "kereső" képek között, a héten pedig ünnepélyes keretek között adta vissza az örökösök képviselőjének Henri Matisse egyik festményét a francia kulturális miniszter.

Christine Albanel francia kulturális miniszter adta vissza Matisse festményét jogos tulajdonosainak

Egy hitetlen napjainak hordaléka: Bátorságpróba vagy etnikai indok, nem mindegy?

Az ügyész fellebbezést nyújtott be a roma nőket megtámadó, és elitélt huligánok cselekedete minősítésének megváltoztatásáért.

Ha absztrakt módon nézem a dolgot, akkor majdnem mindegy: Az éppen, hogy gyengeség bizonyítékként kezelendő:

Kivégezte a násznépet a pancsolt alkohol

Legkevesebb 12 halottja van annak az iráni esküvőnek, ahol a házi készítésű italt szolgáltak fel

Eddig 12 halottja van az iráni alkoholmérgezésnek- közölte az ISNA iráni hírügynökségre hivatkozva az AFP szombaton. Csaknem 70 ember vittek kórházba, miután házikészítésű alkoholt ittak egy lakodalomban. A tragédia még csütörtökön történt az iszlám köztársaság Bandar Abbas nevű kikötővárosában.

Szabadlábon a VII. kerületi ingatlanpanama egyik gyanúsítottja

Úgy tudjuk, hogy több mint három hetes előzetes fogva tartás után a napokban szabadlábra helyezték Nagy Györgyöt az Erzsébetvárosi Lakásépítő Kft. ügyvezetőjét. Az Indexet Nagy György egykori Király utcai ügyfelei értesítették arról, hogy a 700 milliós csalás ügyében érintett ügyvédet a napokban többször is látták a környéken.

Tizedszer is műgyűjtők éjszakája

Huszonhét galéria 18 programja, 6 új kiállítás, tárlatvezetések, előadások és koncertek várják az érdeklődőket a 10. Műgyűjtők éjszakáján a budapesti galériás negyedben, az ötödik kerületi Falk Miksa utcában és környékén csütörtökön - közölte a rendezvény kommunikációs referense az MTI-vel.

195 halottja és mintegy háromszáz sebesültje van a mumbai vérfürdőnek

A biztonsági erők összesen 610 embert szabadítottak ki az iszlamista fegyveresek által megszállt két nagy szállodából és a zsidó kulturális központból

Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombayt) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195 emberéletet követelt.

Az utolsó lövések Mumbaiban - ki a felelős?

Indiai kommandósok szombat reggel megölték a luxusszállodában elrejtőzött és a végsőkig kitartó terroristákat, amivel lezárult az India pénzügyi fővárosát, Mumbait csaknem hatvan órája rettegésben tartó merényletsorozat.

Seherezádé

Markó Iván új darabja a

Fesztivál Színházban

 Az Ezeregyéjszaka Seherezádéjának új alakját kelti életre szombaton este a Fesztivál

Színházban Markó Iván és a Magyar Fesztivál Balett. Az ősbemutatóval

együtt az est második részében az Angyalok üzenete című darab

felújítását láthatja a közönség Budapesten, a Művészetek Palotájában 

    Markó Iván az Ezeregyéjszaka mai utalásai után kutatva szinte

teljesen félretette a téma eredeti, egzotikus környezetét. A

"Vesszen a férgese!" - A polgármester vezeti a romaerőszak-ellenes felvonulást

Kiskunlacházán több ezren gyűltek össze azon a demonstráción, amit az erőszak ellen szervezett a nagyközség - olvasható a velvet.hu-n.

A helyszínen adták a tömeg értésére, a roma erőszak ellen szervezték a felvonulást. Ennek megfelelően a romák nagyjából elhagyták a települést a helyiek szerint. Kiskunlacházán a múlt hétvégén megöltek egy 14 éves lányt, a helyiek biztosak benne, hogy egy roma család tehető felelőssé.

Letter Force: Az Állam-Isten imádata

"Pedig a válság pontosan azt mutatta meg: nem elég piacpártinak látszani, ténylegesen annak kell lenni. Az amerikai hitelválság másfél évvel ezelőtt már világosan látszó jelei ellenére a felelőtlen hitelezési politika kora őszig folytatódott, s éppen azért, mert a szereplők számítottak a gondoskodó kormányzat segítő kezére. A világgazdaság jelenlegi problémáinak gyökere nem az, hogy Bushék túl kapitalisták voltak. Pont hogy nem voltak eléggé azok. "

- írja a Gavra-PLT kettős. Igazuk van.

Visszaüt az alkoholtilalom - 12 halottja van a tömeges alkoholmérgezésnek

A lakodalmas metilpálinkától további kilenc ember kómába esett, ketten megvakultak. Iránban börtön vagy korbácsolás fenyegeti azt, aki alkoholt készít, ad el, vesz vagy fogyaszt.

Eddig 12 halottja van az iráni alkoholmérgezésnek - közölte az ISNA iráni hírügynökségre hivatkozva az AFP szombaton. Csaknem 70 embert vittek kórházba, miután házi készítésű alkoholt ittak egy csütörtökilakodalomban, az iszlám köztársaság Bandar Abbas nevű kikötővárosában.

Azonosították a holtakat, a sliách-házaspár is köztük van

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:35 5769 Kiszlév 2, 2008. november 29.

regisztráció

Száztagú kórussal ünnepel a Benkó Dixieland

A Benkó Dixieland Band a Miskolci Nemzeti Színházban mutatja be vidéken először Karácsonyi Mise című produkcióját, a száztagú kórussal és vendégzenészekkel fellépő együttes advent negyedik vasárnapján, december 21-én lép színre - mondta Benkó Sándor az együttes vezetője Miskolcon sajtótájékoztatón szombaton.

Vérfürdő után - Mumbai még mindig sokkban

Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombayt) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195 emberéletet követelt. A biztonsági erők összesen 610 embert szabadítottak ki az iszlamista fegyveresek által megszállt két nagy szállodából és a zsidó kulturális központból.

Öldöklés után: India ocsúdik a sokkból

Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombay-t) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195 emberéletet követelt. Pakisztán azt kéri Indiától, hogy ne reagálja túl a mumbai merényleteket, és ígéri, hogy a legnagyobb komolysággal jár el, ha bizonyítékot találnak pakisztániak részvételére a bűncselekményben.

Kazettás bombák betiltása: Szlovákia egyelőre nem írja alá a szerződést

Szlovákia egyelőre nem írja alá az úgynevezett kazettás bombák betiltásáról szóló nemzetközi szerződést - jelentette be szombaton Ján Kubis, szlovák külügyminiszter. A régi típusú fürtös bombákat azonban a szlovák hadsereg fokozatosan kivonja fegyverzetéből.

Kasmír lehet a mumbai terror kulcsa?

Az egykor a világgazdaság szimbólumát megtestesítő World Trade Center hét évvel ezelőtti összeomlása után egy újabb gazdasági szimbólum, Mumbai (a korábbi Bombay) is romokban hever. Az amerikaiak máris indiai 9/11-ként emlegetik az előre megszervezett terrorsorozatot.

"Egyértelmű, hogy a támadásokat elkövető csoport az országon kívülről jött, azzal az eltökélt szándékkal, hogy minél nagyobb pusztítást okozzon India pénzügyi fővárosában" - mondta Manmohan Szing, indiai miniszterelnök.

Az egész zsidó nép siratja a Mumbai-i Chábád Ház mártírjait

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:35 5769 Kiszlév 2, 2008. november 29.

regisztráció

Elég volt a roma erőszakból a kiskunlacházi polgármester szerint

A meggyilkolt tinédzser (halálát sokan a romák számlájára írják) emlékmenetére többen szúró- vágó eszközökkel érkeztek.