Saron, Ariel

.


Prosztatarák miatt meg kell műteni az izraeli kormányfőt

NOL * Népszabadság Online * 2007. október 29.

Ehud Olmert izraeli kormányfőnek prosztatarákja van, de a betegség nem fenyegeti életét - jelentette be maga a miniszterelnök hétfőn Jeruzsálemben rendkívüli sajtókonferencián.

Rákos az izraeli kormányfő

Ehud Olmert

Ehud Olmert izraeli kormányfőnek prosztatarákja van, de a betegség nem fenyegeti életét - jelentette be maga a miniszterelnök hétfőn Jeruzsálemben rendkívüli sajtókonferencián.

Prosztatarákos az izraeli kormányfő

Prosztatarákot diagnosztizáltak Ehud Olmert izraeli kormányfőnél, nyilatkozta egy neve elhallgatását kérve nyilatkozó izraeli kormánytisztviselő az izraeli állami rádiónak. Elmondása szerint a betegség nem fenyegeti a miniszterelnök életét. Nem sokkal a rádió híradása előtt Olmert sajtótájékoztatót hívott össze, hogy tájékoztassa a közvéleményt "egészségóügyi problémájáról".

Túlélési gyakorlat

Hechs László

Egy kormányfő, három nyomozás

Pax Americana

Bányai László

Közel-keleti csúcs Jeruzsálem felosztásáról?

Ahogy közeledik a közel-keleti nemzetközi békekonferencia időpontja, úgy válik egyre hevesebbé a színfalak mögött a lázas alkudozás - eddig eredmények nélkül. Bár a tárgyalásokról egyelőre nem sok szivárgott ki, politikai elemzők tudni vélik a Pax Americana kényszere alatt kialakuló elvi nyilatkozat fontosabb elemeit.

Világos követelés: vissza a "67-es határok mögé

Izrael teljes visszavonulása a 67-es háborúban elfoglalt területekről. Mahmúd Abbász palesztin elnök ezzel a részletes követeléssel állt elő a palesztin állam jövőbeni megalakulásának feltételeként. Az elnöknek világos elképzelései vannak. Ciszjordánia és a Gázai övezet területén, mintegy 6205 négyzetkilométeren szeretné az új palesztin államot kialakítani.

Az izraeli biztonsági kerítés

1982 (25 éve történt) Az izraeli hadsereggel együttműködő jobboldali libanoni milicisták "palesztin ...

1982 Szeptember 16. (25 éve történt)

Az izraeli hadsereggel együttműködő jobboldali libanoni milicisták "palesztin gerillák felkutatása" ürügyével behatoltak a Libanon területén levő szabrai és satilai palesztin menekülttáborokba, és ott asszonyok, gyerekek,öregek között szörnyű vérengzést rendeztek.

Elhiszi, amit szeptember 11-ről mondanak?

2001. szeptember 11-én reggel nyolc és kilenc között 19 arab gépeltérítő elrabolt négy amerikai repülőt - az American Airlines 11-es és 77-es járatát (AA 11, AA 77), illetve a United Airlines 93-as és 175-ös járatát (UA 93, UA 175). A gépek közül az AA 11-et a World Trade Center északi, az UA 175-öt a WTC déli tornyának vezették. Az AA 77-essel a Pentagonnak repültek, az UA 93-ast az utasok megkísérelték visszafoglalni, ezért a géprablók szándékosan a földnek vezették Pennsylvaniában.

Itt szeretnek dolgozni

Interjú Dávid Admonnal, Izrael leköszönő budapesti nagykövetével

2007. augusztus 25. (5. oldal)

Sitkei Levente

Szeptember 16-ra ígéri a választ Dávid Admon, Izrael leköszönő budapesti nagykövete arról, hogy mi az igazság az őt érintő vádakból. A diplomata lapunknak adott interjújában védelmébe vette a magyarországi építőipart "forradalmasító" izraeli gyakorlatot, s további együttműködést szorgalmazott a magyarok és az izraeliek között, függetlenül az "utcai antiszemitizmustól".

Megtalálták a Második Templomot Jeruzsálemben?

A kelet-jeruzsálemi felfedezés nagy jelentőségű lenne, ha bebizonyosodna, hogy tényleg arról van szó, amit izraeli régészek sejtenek, miután a helyszínre mentek, terepszemlét tartani. A látogatás után Gaby Barkai, a Bar Ilan Egyetem archeológusa felszólította az izraeli kormányt, hogy állítsa le a csőfektetést a környéken, mert egy masszív, hét méter hosszú falat találtak.

Még látogatni sem szabad a zsidóknak a helyet

A távozó izraeli nagykövet cáfolta a korrupciós vádakat

Búcsú sajtótájékoztatóján is tagadta Izrael szeptemberben távozó budapesti nagykövete, hogy Magyarországon vizsgálat indult volna ellene a korrupciós vádak miatt.

Lapzsemle: "Természetellenes orientáció; hungarofóbia; felülreprezentált etnikum; apartheid Izrael.. ...

NOL * Lapzsemle * 2007. augusztus 25.

"Habverésnek" tartja a jobbikosok gárdája körüli szenvedélyes vitát a lapunkban ma megjelent interjúban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. "A nemzeti önvédelem kereteit szeretnék megteremteni, katasztrófavédelem, hadisírgondozás, vagyis még nem látszik a konkrét tartalom" - mondja.

Cáfolja a vádakat Izrael Állam budapesti nagykövete

Most mondja meg, hogy lehet ilyen képtelenségeket állítani?Fotó: Demecs Zsolt Most, hogy hamarosan visszatér Izraelbe, milyen szívvel tekint vissza arra a három évre, melyet itt töltött?

Az izraeli nagykövet tagadja a vádakat

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. augusztus 15.

David Admon: Lehet, más nagykövetek másképp dolgoznak

A nagykövet hozzátette: nem rendelték vissza, hároméves megbízatása szeptember 15-én jár le, és tervei szerint az addig hátralévő időt kitölti.

Izrael kilencedik elnöke

Simon Peresz Izrael új elnöke. Állami ceremónia keretében eskették fel a Knesszetben a veterán politikust. A 83 éves elnök bejelentette, hogy szeretné hétéves mandátumát kitölteni, és arra felhasználni, hogy a közel-keleti békén dolgozzon.

Ciszjordániát is feladja Izrael?

Mindent megtesz, hogy

megmaradjon a hatalombanEhud Olmert izraeli miniszterelnök több Ciszjordániában létrehozott zsidó lakótelep beszüntetését tervezi az elkövetkező hónapokban - adta hírül csütörtökön a Háárec című izraeli napilap, amely a kormányfőhöz közeli forrásokat idéz.

Életjelet adott magáról Gilad Salit

Hangüzenettel adott életjelet magáról a tavaly elrabolt izraeli tizedes hétfőn a radikális Hamász mozgalom katonai szárnyának internetes honlapján, azt közölve, hogy romlik az egészségi állapota, és kórházi ellátásra lenne szüksége. Gilad Salit rövid nyilatkozatában csalódottan szólt arról, hogy az izraeli kormány nem érdeklődik utána.

Börtön vár Saron fiára

2007. június 25. 13:29

MNO

Helybenhagyta Omri Saron letöltendő börtönbüntetését hétfőn az illetékes tel-avivi fellebbviteli bíróság, bár kilencről hét hónapra csökkentette a volt kormányfő fiának első fokon kiszabott szabadságvesztését - közölték izraeli igazságügyi források.

Ariel Saron fiát szabadságvesztésre ítélték

A volt izraeli miniszterelnök fia, törvénytelenül gyűjtött pénzt apja politikai kampányához, okiratot hamisított és hamisan tanúskodott

Helybenhagyta Omri Saron letöltendő börtönbüntetését hétfőn az illetékes tel-avivi fellebbviteli bíróság, bár kilencről hét hónapra csökkentette a volt kormányfő fiának első fokon kiszabott szabadságvesztését - közölték izraeli igazságügyi források.