Orbán Viktor

.


[2008-12-06]Filmvetítés: A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

keresés

ArchívumMagunkrólMagyar Zsidó AdatbázisKépgaléria

Társasági KörMakabi KlubMűvészet kedvelők délutánjaSzubjektív kulturális ajánlóFiatal tudós-jelöltek fórumaMagyar zsidó adatbázisKülföldi zsidó adatbázisHungarian jewish travel guide20 éves a Mazsike ünnepi programjai

Közhasznúsági jelentés 2006Közhasznúsági jelentés 2007

Filmvetítés: A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

Együttműködni, de kivel?

Preiner Friderika, E-mail

"Óriási a korrupció, az erkölcsi züllés"

Szűrös Mátyás szerint a tűzzel játszik a hatalom. A rendszerváltás idején ideiglenes köztársasági elnökként és házelnökként szerepet vállaló politikus úgy látja: a többségi társadalmat a cigányságnak az az antiszociális magatartású része provokálja, amely mögött a neoliberálisok állnak. Önző módon saját érdekükben hergelik a cigányságot, ők azok, akik statisztikailag külön számon tartanak politikai antiszemitákat hazánkban.

Nem a tojásdemokráciára

Közjogi méltóságok az erőszak ellen - Orbán: Kommunikációs buborék

Népszabadság * Csuhaj Ildikó * 2008. július 11.

Öten egy asztalnál: Paczolay Péter, Sólyom László, Gyurcsány Ferenc, Szili Katalin és Kaposvári Bertalan

Kép: Reviczky Zsolt

Csak a békés gyülekezés alapjog - Gyurcsány Ferenc és a legfőbb közjogi méltóságok szerint az alkotmányos szabályozás időtálló, de szükség lehet egyes jogszabályok módosítására.

(mi most a magyar érdek...)

2008. július 1. 00:00Én nem tudom, hogy azok az emberek, akiket élénken, sőt dühödten foglalkoztat a politika, rendelkeznek-e alapismeretekkel és alapértelmezéssel ebben a tárgykörben. A düh ugyanis kihat az értelemre, magával ragad, miközben az ismereteket is eltörli, s mint tudjuk, rossz tanácsot ad. A haragos lények, ha szabad így mondanom, rühellik a pragmatizmust, s önnön érdekeiket is sutba vetik.

Trükkös gárda ez a magyar!

Ki gondolta volna akár csak néhány hónapja is: már a gárda sem egységes. Nem kell azért egyetlen gárdistának sem a bakancsa után kapnia és szaladnia az őrhelyére; a különválás csak elméleti. Akiket eddig egy csoportba tartozónak gondoltunk, most buzgón hangoztatják, hogy mégsem. Hiába lépnek egyszerre és egy irányba, hiába a sok egyforma ruha, és hiába tűnik úgy, hogy egy a tábor, ha mégsem egy a zászló. A gárda a jogászkodásban bízik, és abban, hogy jogi kiskapun menekülhet. Nem alaptalanul.

Tamáska Péter - történész

cs, 2008-06-26 19:52

Címkék:2008:24. számArckép

Szerző: Boros Károly

Jellegzetes monarchiabeli családként jellemzi apai felmenőit, a Heinricheket, akik a tizennyolcadik században kerültek Magyarországra, a resicai iparvidékre.

- Hol telepedett le a családja, és mivel foglalkoztak?

Levelezés

cs, 2008-06-26 19:10

Címkék:2008:24. számLevelezésPitiánerek

Nagy Imre - és akiknek nem kell

A Népszabadság által felkért lapombudsman értékelése az elmúlt két hétben megjelent írásokról

Népszabadság * Paul Lendvai * 2008. június 24.

Három politikai személyiséggel foglalkozott a Népszabadság az elmúlt időszakban (június 9-19.) különös részletességgel. Az SZDSZ-váltással kapcsolatban Fodor Gábor személye, kijelentései és tervei álltak a figyelem középpontjában.

Portré Somogyi Zoltánról, a Capital Group vezérigazgatójáról

HVG

"Minden focistának kihullik a haja, viccelődött édesanyám, én meg elhittem neki" - emlékezik a 35 éves sztárelemző, miért tekintett el egy másik karrier lehetőségétől. Választásban más tekintetben sem volt odahaza hiány: az apai ágon a nyilasok által megtizedelt, majd a kommunisták által is kifosztott családfelet az anyai ági kommunista felmenők ellensúlyozták.

Horthy és Orbán

Népszabadság * Debreczeni József * 2008. június 14.

Kép: Tettamanti Béla

Nem szokványos kormányzás

szo, 2008-06-14 18:33

Címkék:2008:22. számMagyarország

Szerző: Monostori Tibor Olyan hírek láttak napvilágot a Fidesz kormányzati elképzeléseiről, amelyek egy része ellentmond az ellenzéki szövetség hivatalos kommunikációjának. Heroikus erőfeszítések egy példátlan népszerűségű párt vezetőjének részéről, hogy közel évtizednyi ellenzéki lét után, hatalomra kerülése esetén elkerülje a választók tömeges kiábrándulását, egyben megőrizzen valamit abból, amit úgy hívnak: nemzeti progresszió?

A pénzügyminiszter Orbántól félti az országot

InterNEtadó!2008. június 9., hétfő - Félix,Felicián. ©1999-2008 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.

24 óraCímlapBelföldPuf. Turul| Parlament| Szájbarágó| Budapest| Rendőri túlkapások| Tegnapi újság| SZDSZ botrány| KormányválságKülföldBulvárGazdaságTechTudományKultSportVéleményVideó

RSS

A pénzügyminiszter Orbántól félti az országot

Percről percre

jún. 9. 14:03Csapody Orbánt és Gyurcsányt szapulta

"Hány pofont adnak még Orbánék Várpalotának?"

Deák Istvánné

A várpalotai szocialisták nehezményezik, hogy két éve gyökeresen megváltozott a városvezetés szemlélete a támogatások terén. Úgy vélik ugyanis, a valódi civil szervezetekkel ellentétben a Fideszhez közeli csoportokat nagyságrendekkel jobban segítik.

Eltűnhet minden "56-os kivégzett neve

A Történelmi Igazságtétel Bizottság ellenzi, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntsék

2008. május 31. 00:00

Orbán tervezgetéseinek visszhangja

A Népszabadság által felkért lapombudsman értékelése az elmúlt két hét írásairól

Népszabadság * Paul Lendvai * 2008. június 10.

Az elmúlt két hétben (május 31.-június 7.) Orbán Viktor kiszivárgott politikai tervezgetéseinek leírása, vitatása és kommentálása, valamint az SZDSZ válsága állt a Népszabadság politikai riportjainak és kommentárjainak középpontjában.

Magyarellenes vádak

Mélységes megdöbbenéssel és felháborodással olvastuk a június 9-i keltezéssel megjelent Der Spiegelt. A német hetilap ismét a magyarországi szélsőjobb előretörésével fenyeget, és szélsőséges gondolatok terjesztésével vádolja lapunkat. A Magyar Hírlap tiltakozik, és helyreigazítást kér.

Rálátás alulnézetből az országra

A parlamenti ellenzék lejáratása a nemzetközi sajtóban · A harmincas évek visszatértével riogat az osztrák lap

Nyitány

2008. május 26. 00:00Hatodik éve élvezzük az ellenzékellenes újságírás áldásait. Hogy néz ez ki? "Uram, önök elloptak százmilliárdot a költségvetésből. Igaz? Nem igaz, de az Orbán-bányák... Uram, önt azzal gyanúsítják, hogy ingyen jutott az Operaházhoz, sőt az állam fizetett önnek, csak vigye. Igaz? Nem igaz, de a tokaji közgyűlésen Orbán... Igaz, hogy az ön felesége országos ügyekben mindenfajta felkérés nélkül locsog-fecseg? Nem, nem igaz, de Orbán veri a feleségét...

Vágó: túl a tűréshatáron

Belpolitikai Napló

Egyre többször lép ki a kvízmester szerepéből és politikailag "coming outol". Azt állítja: a közéleti történések meghaladták tűréshatárát

A mai magyar közélet viszonyai, történései meghaladták a tűréshatárát - Vágó István a 168 Órának adott interjúban ezzel indokolta, hogy az utóbbi időben mind többet nyilatkozik meg politikai témákban.