Kertész Péter

.


Keset zsidó közösségi fesztivál

Cirkuszi akrobata, filozófia és

gasztronómia a Limmud

Tanulás-szivárvány fesztivál a Normafánál

A zsidó hagyományokkal és kultúrával, közte a zenével, a konyhával és a vallással ismerkedhetnek meg a fiatalok - zsidók és nem zsidók - a Limmud-Keset (tanulás-szivárvány) fesztiválon péntektől vasárnapig Budapesten, a Normafánál.

A fesztivál megálmodói fontosnak tartják, hogy minden résztvevő megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot - mondta el az MTI-nek Somogyi Zsófia szervező.

Kecskési Tollas marad, Kertész kilép

NOL * Népszabadság Online * 2008. február 21.

"Méltatlannak" ítélte Kertész Péter és Róbert László "beadványát" a beregszászi zsidók bevagonírozásában részes egykori csendőrtiszt, Kecskési Tollas Tibor ügyében "különösen annak súlyához képest" a MÚOSZ Örökös Tagok Testülete, amely szerint az ügyben "új elem nem merült fel", ezért nem is lát okot rá, hogy bármilyen lépést tegyen. Kertész Péter válaszul elektronikus levélben kérte: töröljék a legnagyobb hazai újságírószervezet tagjai sorából.

Kecskési Tollas marad, Kertész kilép

"Méltatlannak" ítélte Kertész Péter és Róbert László "beadványát" a beregszászi zsidók bevagonírozásában részes egykori csendőrtiszt, Kecskési Tollas Tibor ügyében "különösen annak súlyához képest" a MÚOSZ Örökös Tagok Testülete, amely szerint az ügyben "új elem nem merült fel", ezért nem is lát okot rá, hogy bármilyen lépést tegyen.

Kertész Péter válaszul elektronikus levélben kérte: töröljék a legnagyobb hazai újságírószervezet tagjai sorából.

Kecskési-Tollas-ügy: Braham aláírt, Dési is kilépett

NOL * Népszabadság Online * 2008. február 21.

Ki szégyellje magát az 1944-ben történtekért?

NOL * Tamás Tibor * 2008. február 21.

Keserű vita alakult ki az utóbbi hetekben arról: maradhat-e Kecskési Tollas Tibor a Magyar Újságírók Országos Szövetségének örökös tagja?

A Kecskési Tollas-ügy hullámverései

A Népszava 2008. február 2-i számában, a Szerintem rovatban közöltük Kertész Péternek és Róbert Lászlónak, két Pulitzer-emlékdíjas újságírónak a MÚOSZ elnökségéhez címzett levelét, amelyben azt fejtegették, hogy Kecskési Tollas Tibor elhunyt hírlapíró szerintük méltatlan az újságíró-szövetség örökös tagságára. Véleményüket azzal indokolták, hogy Kecskési Tollas csendőrtisztként Beregszászon részt vett zsidók deportálásában. Erre a levélre dr.

Méltatlan a MÚOSZ örökös tagságára

Mi, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai, a következő levelet intéztük a szövetség elnökségéhez:

A 2008-as évkönyvben, az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan, az elhunyt örökös tagok között olvashatjuk Kecskési Tibor és Tollas Tibor nevét, miközben vélhetően ugyanarról a néhai kollégáról van szó. Ilyenformán a kétes múlttal rendelkező Kecskési Tollas Tibor kétszeresen is rászolgált a halhatatlanságra, amire halandó esetében eddig nem volt példa.

A HÉT KÖNYVEI

A könyvújdonságokat az Írók Boltjának (Budapest VI., Andrássy út 45.) segítségével adjuk közre. A listát összeállította: Négyesi Móni.

Költészet

Evans, Sarah S.-Kapecz Zsuzsa: Pillantás a tengerre

Széphalom Könyvműhely, 79 old., 1400 Ft

Finta Éva: Vissza a vízöntőbe

Széphalom Könyvműhely, 163 old., 1600 Ft

Lanczkor Gábor: Fehér Daloskönyv

L"Harmattan Kiadó, 90 old., 1200 Ft

Rónai-Balázs Zoltán: A Dezorient expressz

Orpheusz Kiadó, 139 old., 2200 Ft

Rudnai Gábor: Inkognitó

Nyílt levél Kecskési Tollas Tibor ügyben

A 2008. évi Évkönyvben, az elmúlt évekhez hasonlóan, az elhunyt örökös tagok között olvashatjuk Kecskési Tibor és Tollas Tibor nevét, miközben vélhetõen ugyanarról a néhai kollégáról van szó. Ilyenformán a kétes múlttal rendelkezõ Kecskési Tollas Tibor – valójában róla van szó – kétszeresen is rászolgált a halhatatlanságra, amire halandó esetében ez ideig nem volt példa.

Hanuka a jégpályán

600-700-an jelentek meg vasárnap délután a Városligeti Műjégpályán megrendezett családi Hanuka ünnepségen. Köves Slomó vezető rabbit csütörtök este a szentendrei közösség, 25 fő látta vendégül a hanukai gyertyagyújtásra. A szervezésért külön dicséret illeti Kertész Pétert, Benkő Balázst és Kórodi Pétert. Az izraeli nők a Hanna-klubban szerdán, míg a magyarok vasárnap este ünnepeltek. Hétfőn este Köves Slomó a lakásán látta vendégül a közösség reménységeit, a jövő fiatal generációját.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége által 2007-ben Hitközségen kívüli szervezetek számára k ...

Alábbiakban közöljük a nyertes pályázatokat és az elnyert támogatás nagyságát. A nyertes pályázatokhoz sikeres megvalósítást kívánunk

1. Ábrahám Vera Lengyeltóti zsidó temetője Társadalmi és vallási p. sírfeliratokon

200 000 Ft.

2. ALMAZSI Pávatoll zsidó ifjúsági lap kiadása

100 000 Ft.

3. ALMAZSI Somer Kórus

100 000 Ft.

4. Anili Bt. Szöveggyűjtemény a zsidó történelem tanulmányozásához II. rész 100 000 Ft.

Olvasói levelek

Népszabadság * olvasói levelek * 2007. november 7.

Miért ingerelnek?

Amikor a kormány azon töri a fejét, hogy hányszorosára emelje a képviselők amúgy is irreálisan magas illetményét, hogyan növelje a versenyszféra szintjére az amúgy is kiválóan megfizetett köztisztviselői réteg jövedelmét, vajon eszébe jut-e az oktatásban és az egészségügyben dolgozók szánalmasan alulfizetett népes tábora?

Hazájukért és a közéletért felelősséget érző hívők és nem hívők felhívása a Magyarországi Református ...

Meggyalázta az 1956-os forradalom emléknapját a Budapest Szabadság téri Református Egyházközség lelkésze, ifj. Hegedűs Lóránt.

A gyülekezet temploma előtt október 23-án elmondott beszéde - amelyben trágár harsogással idézte a Magyar Gárda zászlaját nemrégen átkozódással "megáldó" lelkésztársa szavait is -, a magyar történelem leghitványabb pillanataira emlékeztetett.

Olvasói levelek

Népszabadság * olvasói levelek * 2007. október 20.

Knock out

kertesz.freeblog.hu

Népszabadság * Kertész Péter * 2007. október 5.

Semjénék bizonyítékot várnak

Aki komoly embernek tartja magát, az nem névsorokkal takarózik, hanem megmagyarázza, miért bélyegezte meg Semjén Zsolt KDNP-elnököt - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője. Róna Péter, az ELTE tanára korábban azt mondta a Népszavának, hogy Semjén múlt hétfői parlamenti beszéde antiszemita volt, és bejelentette, vállalja, hogy ezért a minősítésért a KDNP-elnök beperelje. Semjén ugyanis közölte, bepereli Szakonyi Péter újságírót, amiért egy tévéműsorban antiszemitának minősítette felszólalását.

Semjén most már hallgat

Aki komoly embernek tartja magát, az nem névsorokkal takarózik, hanem megmagyarázza miért bélyegezte meg Semjén Zsolt KDNP-elnököt - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője. Róna Péter, az ELTE tanára korábban azt mondta a Népszavának, hogy Semjén múlt hétfői parlamenti beszéde antiszemita volt, és bejelentette, vállalja, hogy ezért a minősítésért a KDNP-elnök beperelje. Semjén ugyanis közölte, bepereli Szakonyi Péter újságírót, amiért egy tévéműsorban antiszemitának minősítette felszólalását.

Egyre többen csatlakoznak Róna Péter Semjén Zsoltot elítélő kezdeményezéséhez

Aki jó hírnévre tart igényt, az ilyen antiszemita beszédet nem mond - nyilatkozta lapunknak Róna Péter, az ELTE tanára, miután Semjén Zsolt közölte, bepereli Szakonyi Pétert. Újságíró kollegánk ugyanis az egyik kereskedelmi televízió műsorában antiszemitának minősítette a KDNP-elnök hétfői parlamenti felszólalását. Róna egyetért a minősítéssel, vállalja, hogy a pártvezető beperelje. Rajta kívül sokan állnának egy ilyen per elé, nevüket, véleményüket - ígéretünkhöz híven - közzétesszük.

Elkeseríto beszédnek tartják

Aki jó hírnévre tart igényt, az ilyen antiszemita beszédet nem mond - nyilatkozta lapunknak Róna Péter, az ELTE tanára, miután Semjén Zsolt közölte, bepereli Szakonyi Pétert. Újságíró kollégánk ugyanis antiszemitának minosítette a KDNP-elnök hétfoi parlamenti felszólalását. Róna egyetért a minosítéssel, vállalja, hogy a pártvezeto beperelje. Rajta kívül sokan állnának egy ilyen per elé.