Stop!


Tizedszer is műgyűjtők éjszakája

Huszonhét galéria 18 programja, 6 új kiállítás, tárlatvezetések, előadások és koncertek várják az érdeklődőket a 10. Műgyűjtők éjszakáján a budapesti galériás negyedben, az ötödik kerületi Falk Miksa utcában és környékén csütörtökön - közölte a rendezvény kommunikációs referense az MTI-vel.

Kazettás bombák betiltása: Szlovákia egyelőre nem írja alá a szerződést

Szlovákia egyelőre nem írja alá az úgynevezett kazettás bombák betiltásáról szóló nemzetközi szerződést - jelentette be szombaton Ján Kubis, szlovák külügyminiszter. A régi típusú fürtös bombákat azonban a szlovák hadsereg fokozatosan kivonja fegyverzetéből.

Britney őrült szexi - fotókkal!

Britney Spears - Fotó: Getty Images

Britney Spears fergeteges show-val kápráztatta el a 2008-as Bambi díjátadó közönségét. A pop hercegnője élete egyik legjobb formáját hozta.

Lemondott a belügyminiszter Indiában

A közel kétszáz halálos áldozattal járó mumbai (bombayi) terrortámadások miatt benyújtotta lemondását vasárnap az indiai belügyminiszter - közölték kormányzati források.

A tájékoztatás szerint Sivradzs Patil jelezte, hogy erkölcsi felelősséget vállal a történtekért. Egyelőre nem tudni azonban, hogy Manmohan Szingh miniszterelnök elfogadta-e a lemondást.

A merénylő szerint a támadók pakisztániak voltak

A mumbai mészárlás egyetlen túlélő támadója, az elfogott Adzsmal Amir Kamal kihallgatásakor azt vallotta, hogy a támadók mind pakisztáni állampolgárok voltak - közölte vasárnap több indiai lap titkosszolgálati körökre hivatkozva.

A 21 éves fiatalember elmondta, hogy mindegyiküket a pakisztáni Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege, szélsőséges iszlamista szervezet) képezte ki. Szerda este a tengeren megkaparintottak egy hajót, és azon, majd pedig gumicsónakokon jutottak el Mumbaiba.

Afrikai drogmaffia Budapesten - "Szégyent hoznak ránk"

A nigériaiaktól mindig lehet szerezni...

Egyre több a fekete drogdíler. A 90-es évek közepén a legtöbb nigériai olcsó japán autók importjával foglalkozott. Ma már sokan közülük keménydrogban utaznak. A kábszeres zsaruk elfogták a szervezett bűnözői kör egyik sejtjét a napokban. Anthony azonban rögtön elfelejtett magyarul.

A spanyol családok a legösszetartóbbak

Európa országai közül Spanyolországban a legszorosabbak a családi kapcsolatok - állapította meg az Európai Bizottság egyik tanulmányában.

Tizenhárom európai ország 35 ezer ötvenévesnél idősebb lakosát kérdezték meg egy felmérés keretében, eszerint a megkérdezett spanyolok 52 százaléka él együtt gyermekeivel. Az ötvenévesnél idősebb spanyol szülők több mint 80 százaléka egy kilométernél kisebb távolságra él gyermekeitől.

Tömegesen menekülnek a romák Csehországból

A csehországi romák tömeges külföldre távozásával kell számolni, ha a kormány nem lép fel határozottan a jobboldali szélsőségesek ellen - figyelmeztette Mirek Topolánek kormányfőt pénteken egy észak-morvaországi roma civil szervezet.

Németország: nem tudják a pártok, hogyan lépjenek fel a szélsőjobbal szemben

Németországban a szövetségi, illetve a tartományi hatóságok továbbra sem egységesek abban, miként lépjenek fel a szélsőjobboldali Német Nemzeti-demokrata Párttal (NPD) szemben.

Wolfgang Scha:uble szövetségi belügyminiszter és tartományi kollégáinak kétnapos találkozója végén, pénteken csupán arról született megállapodás, hogy az ezzel kapcsolatos lehetőségeket tovább tanulmányozzák.

A karácsony félelmet kelt

Ha férjed, feleséged vagy más családtagod nemrégiben hunyt el, némi félelemmel várhatod az ünnepeket.

"Ezek az alkalmak és családi események nehezen kezelhetőek."- közölte Hilary Dodds szociális munkás, a gyászellátás vezetője a Szent Lukács Kórházban, Kenilworthben (Cape Town).

Seksukával kezdődik a Zsidó gasztronómiai fesztivál

Indiai, marokkói, askenázi (nyugati zsidó) és kurd sóletet (babos étek) is megkóstolhatnak az érdeklődők vasárnap a Zsidó gasztronómiai fesztiválon, a Király utcát a Dob utcával összekötő Gozsdu udvarban.

A fesztivál izraeli reggelivel, a seksukával kezdődik 10 órakor. Ez omlettet takar paradicsommal, zöldpaprikával és keleti fűszerekkel. Jár hozzá még olajbogyó, szezámmagkrém (thina), tejszínes krémsajt és friss, meleg bagel (lovaglókengyel-alakú péksütemény).

Az amerikai magyarok is aggódnak a szlovákiai magyarokért

Az Amerikai Magyar Szövetség (AHF) a washingtoni látogatáson tartózkodó Ján Kubis szlovák külügyminiszternek pénteken küldött levelében aggodalmát fejezte ki "a szlovákiai magyar kisebbséggel szembeni intoleráns és diszkriminatív politika és lépések" kapcsán.

Slota: Magyarország problémáját szélsőséges és radikális erővel fedi el

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába - állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

Havel: Sarkozy hajlamos arra, hogy gyorsabban beszéljen, mint gondolkodjon

Václav Havel volt cseh államfő egy olasz lapnak adott interjújában bírálta Nicolas Sarkozy francia államfőt, az Európai Unió soros elnökét, aki szerinte hajlamos arra, hogy előbb beszéljen, s csak utána gondolkodjon.

Havel a La Stampa című olasz lap szombati számának adott nyilatkozatában azt mondta: "nem ismerem őt személyesen, de felfigyeltem rá, Sarkozyben megvan a hajlam, hogy gyorsabban beszéljen, mint gondolkodjon".

A palesztin elnök nagyon bízik Obamában

Barack Obama komolyan veszi a közel-keleti béke megteremtését - mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök szerdán Budapesten.

Barack Obama komolyan viszonyul a közel-keleti kérdéshez és komolyan kívánja annak megoldását - hangsúlyozta Mahmúd Abbász azt követően, hogy tárgyalt Göncz Kinga külügyminiszterrel.

Túléli-e Obama a következő négy évet?

Obamára világszerte óriási nyomás nehezedik

Amerika a változásra szavazott, ám ez egyelőre csak esély a változásra. A kérdés az, hogy Barack Obama mennyit tud megvalósítani ígéreteiből, kik lesznek a kormánytagok, mindenekelőtt a külügyminiszter. És, az, hogy Obama miként éli túl a következő négy évet. A szó szoros értelmében. Értem ezen, fizikai valóságában.

Halálosan megfenyegették Obamát - most vádat emelnek ellenük

Vádat emeltek két fiatal amerikai neonáci ellen szerdán Tennessee szövetségi államban, amiért halálosan megfenyegették Barack Obamát még elnökké választása előtt - vált ismertté igazságszolgáltatási forrásból.

Az október végi letartóztatáskor készült jegyzőkönyv szerint a két férfi 102 fekete bőrű meggyilkolását tervezte, de fő céljuk Barack Obama demokrata párti elnökjelölt meggyilkolása volt.

"Gyurcsánynak úgyszólván semmi esélye sincs a magyar radikálisok megszelídítésére"

A szlovák-magyar viszony megoldásának kulcsa már nem Fico és nem is Gyurcsány, hanem az MKP-vezetés kezében van - írta csütörtökön a pozsonyi Pravda, amely azzal vádolta meg Csáky Pált, hogy harci riadót fújt.

Ezen belül is Csáky és Duray tartják kezükben a kulcsot, mert hogy szemmel láthatóan az felel meg nekik, "ha nem alszik ki a láng" - véli a jegyzetíró, aki szerint Robert Fico és Gyurcsány Ferenc "már hosszú ideje kissé kínosak és hiábavalóak.

Csáky: a szlovák belügyminiszter mondjon le!

Lemondásra szólította fel Robert Kalinák szlovák belügyminisztert Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke csütörtökön a szlovák parlamentben a szombati dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történt rendőrattak miatt, különös tekintettel arra a körülményre, hogy Nyitracsehiben csütörtökön reggel "Halál a magyarokra" feliratra bukkantak a községi autóbusz-megálló falán.

A Vatikán fel van háborodva az egykori pápát ért vádak miatt

Felháborítónak nevezte a vatikáni államtitkárság vezetője (kormányfő) azokat a vádakat, hogy XII. Pius pápa szemet hunyt a holokauszt felett.

"Senki sem szabhatja meg a Vatikánnak, hogy szentté avathatja-e őt vagy sem" - mondta Tarcisio Bertone bíboros csütörtökön Rómában, a Gregoriana Pápai Egyetemen (Pontifica Universitas Gregoriana) elhangzott beszédében.