RTL Klub


Vége!

Hamarosan kimondják Selma Blair és Ahmet Zappa válását.

A Kegyetlen játékok sztárja júniusban nyújtotta be a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A párosnak azonban csak most sikerült dűlőre jutnia a vagyonmegosztás kérdésében.

Selma és Ahmet hat hónap együttjárás után 2004 januárjában egy tradicionális zsidó szertartás keretében mondta ki a boldogító igent Los Angeles-ben. Nem született közös gyermekük.

Ágyban, párnák közt

Kern András egy férjet alakít, aki egyszer csak felébred, és rájön, nem jó az élete.

A Vígszínház Házi Színpadán mutatják be december 9-én Az élet mint olyan című izraeli darabot. A tragikus komédia egy pasasról szól, aki fekszik az ágyban a feleségével 35 éves házasság után, felébred, és eldönti, hogy meghalok. De előtte gyorsan elhagyja a feleségét, mert annyira utálja, hogy nem bírja ki mellette egy percig sem. Veszekednek, nézik a helyzetet, vizsgálgatják, majd a férj meghal.

Békejobb

Békejobbot ajánlott a palesztinoknak az izraeli miniszterelnök. Ehud Olmert azt mondta: ha a palesztinok a béke útját választják, az életük sokkal jobb lesz. A miniszterelnök humanitárius és a gazdaságot ösztönző programokat, a palesztin foglyok szabadon bocsátását, a zsidó telepek felszámolását, a korlátozó intézkedések feloldását és egy élhető államot ígért. A palesztinoknak ehhez szabadon kell engedniük az elrabolt izraeli katonákat, és az erőszaknak csökkennie kell.

Jukosz-aktát vitt Izraelbe Litvinyenko halála előtt

Halála előtt néhány héttel Izraelbe utazott a múlt héten mérgezésben meghalt egykori orosz ügynök - írja hétfői számában a Times brit napilap. Az újság úgy tudja: Alekszander Litvinyenko egy olyan aktát adott át a Jukosz olajcég második emberének, amely arról szól, hogyan kaparintotta meg a Kreml a konszernt.

Megszakított tűzszünet Gázában

Rakéták csapódtak be izraeli településeken egy órával azután, hogy reggel 6-kor tűzszünet lépett érvényben a gázai övezetben Izrael és a palesztinok között.

A támadásokért az Iszlám Dzsihád vállalta a felelősséget, de a palesztin területeket kormányzó Hamász is nevét adta az akciókhoz. Arra hivatkoztak, hogy Izrael nem tartja be a megállapodást.

Megszökött Izrael leghírhedtebb nemi erőszakolója

Az izraeli rendőrség pénteken hajtóvadászatot indított az ország leghírhedtebb sorozatos nemi erőszaktevője után, aki Tel-Avivban megszökött a fogságból. Benny Sela 2000-ben 35 év börtönt kapott 14 nő megerőszakolásáért.

Sela akkor szökött meg, amikor megbilincselve éppen átszállították a börtönből egy bírósági tárgyalásra. Az autó megállt, hogy kitegyenek egy másik rabot, és valószínűleg ekkor lépett meg Sela is. Egy órával később csak a nadrágját találták meg egy közeli utcában.

Agyonlőttek egy szurkolót

A PSG szurkolójával egy civilben lévő rendőr golyója végzett.

A PSG egyik szurkolóját halálos lövés érte csütörtök este, miután csapata 4-2-re veszített hazai pályán a Hapoel Tel-Aviv ellen.

Lezuhant egy katonai gép Romániában

Lezuhant egy MIG 21 Lancer repülőgép az Arad megyei Bél helység közelében - tudta meg a Független Hírügynökség. A katonai repülőgép pilótájáról egyelőre ellentmondó információk vannak. A Realitatea hírtelevízió szerint sikerült katapultálnia, és kisebb sérüléseket szenvedett, a Rompres hírügynökség szerint ezt a hírt a Védelmi Minisztérium nem erősítette meg.

Merényletet terveztek a foci vb-re

Jordán terroristák akarták felrobbantani az El Al izraeli légitársaság egyik, Németországból induló repülőgépét még a nyáron, a futball-világbajnokság idején - számolt be róla a német média kedden.

Kutatható a Holokauszt

Megnyitják a világ legnagyobb Holokauszt-archívumát. A németországi Bad Arolsenben több millió dossziét és feljegyzést őriznek a náci Németország haláltáborairól, a zsidóüldözésről. A dokumentumokhoz az elmúlt 60 évben csak Vöröskereszt férhetett hozzá, nemsokára azonban a történészek is kutathatnak.

Testükkel védik vezetőiket a palesztinok

Új taktikát alkalmaznak a gázai palesztinok, hogy megvédjék vezetőiket. Most először élő pajzzsal akadályozták meg, hogy az izraeli légierő csapást mérjen az egyik militáns vezető házára.

Több százan, főleg nők gyűltek össze az épület körül. Az izraeli hadsereg látva a tömeget, lefújta az akciót. A palesztinok azt mondják, hogy továbbra is ott maradnak. Az izraeli hadsereg ugyanakkor más célpontot keresett, és rakétákkal kilőtte a Hámász egyik fegyveresének autóját. Az aktivista meghalt.

Testükkel védték meg a házat

Több száz palesztin állt össze élőlánccá a Gázai-övezet északi részén lévő Bét Lahia településen, hogy így akadályozza meg az egyik palesztin szélsőséges háza ellen tervezett izraeli légi támadást vasárnap hajnalban. Az izraeli hadsereg, látva az épület körüli tömeget, végül lefújta az akciót - írja az izraeli Hárec újság vasárnapi száma.

Német botlás Cipruson

Három csoportban folytatódtak szerdán a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők. A játéknap legnagyobb meglepetése, hogy a Vb-bronzérmes német válogatott csak 1-1-es döntetlent tudott játszani Cipruson.

Rakétacsapás Izraelre

Egy izraeli nő meghalt, egy férfi súlyosan megsérült, amikor palesztin fegyveresek rakétát lőttek ki az izraeli Szderot városára a Gázai-övezetből szerdán - közölte az egyik helyi kórház illetékese.

Rakétacsapás Izraelre

Egy izraeli nő meghalt, egy férfi súlyosan megsérült, amikor palesztin fegyveresek rakétát lőttek ki az izraeli Szderot városára a Gázai-övezetből szerdán - közölte az egyik helyi kórház illetékese.

Hamarosan atomhatalom lesz Irán

Négy hónapon belül Irán ünnepelni fogja nukleáris fűtőanyag programjának befejezését. Ezt az Iszlám Köztársaság elnöke közölte újságírókkal Teheránban.

Kijelentésével az elnök megerősítette a hírt, hogy Iránban háromezer nukleáris centrifugát szerelnek fel rövid időn belül az urándúsításhoz.

"A Nyugat tudomásul fogja venni, hogy együtt kell élnie egy atomerős Iránnal" - mondta az iráni államfő, és hozzátette: hajlandó Amerikával tárgyalni, ha az tisztességesen viselkedik.

"Technikai hiba" volt a katonai támadás

Tecnikai hibának nevezte az izraeli miniszterelnök azt a katonai támadást, amelyben 18 civil vesztette életét a Gáza-övezetben még szerdán. Az áldozatokat több ezren kísérték végső útjukra. Az izraeli kormányfő azt is közölte, hogy nagyon megrázta az eset, de hozzátette: ameddig a palesztinok rakétákkal lőnek, ők is folytatják a katonai akciókat. Ehud Olmert azt is elmondta: megpróbálják elkerülni a hasonló hibákat, de lehetnek még tragédiák.

Gyöngyösi Nándi ismét tarolt!

Először itthon nyert, aztán Hollandiából is elhozta a legjobbnak járó díjat. Majd Amerikában ő lett a legnépszerűbb.

Nők és gyermekek haltak meg Gázában

18 palesztin civil halt meg mára virradóra Gázában, ahol izraeli tankok tüzet nyitottak feltételezett palesztin rakétakilövő állásokra. Palesztin közlés szerint az áldozatok mindegyike nő és gyermek. Az izraeli hadsereg azt közölte: egyelőre vizsgálódik az ügyben. A támadás után a palesztin vezetés az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását követelte.

Kiengedték Saront az intenzívről

Kikerült az intenzív osztályról hétfőn Ariel Saron volt izraeli kormányfő, akit múlt hét pénteken szívproblémák miatt szállítottak oda. A 79 éves politikust ápoló kórház közleményében az áll, hogy a volt miniszterelnök állapotát sikerült stabilizálni.