Magyar Hírlap


Sarkosan fogalmazva

Riadót fújt a Szociális Charta 2008 "a gyújtogatók ellen", kiáltványát még a Népszava is csak a levelezési rovatában hozta. Kínos még nekik is ez a "baloldali politikai mozgalom", bár az aláírók névsorában ott van Andrassew Iván és Dési János neve is.

Kutyaszorítóban

Álláspont

Duray Miklóst életveszélyesen megfenyegették. S ezt tették Csáky Pállal is.

Ne tűrjük a fasisztázást!

Dokumentum

A Magyar Hírlap és az Echo Tv munkatársai körében minden esetben mély megdöbbenést keltenek az őket érő igaztalan liberális támadások. Sokadszor, szándékaink szerint utoljára írjuk le: a Magyar Hírlapnál és az Echo Tv-nél egyetlen náci, fasiszta, kirekesztő vagy rasszista ember nem dolgozik. Aki ennek ellenkezőjét állítja, annak számolnia kell tette jogi következményeivel is. Kikérjük magunknak a mocskolódást, rágalmazást. Elegünk van a hazug vádaskodásokból!

Budapesten és Bécsben az Anilogue 2008

Mijadzaki Hajao legújabb filmjével indul az Anilogue 2008 nemzetközi animációs fesztivál november 27-én az Urániában. Az Anilogue hatodik kiadása Budapest mellett Bécsbe is elhozza az év legsikeresebb animációs filmjeit a világ minden tájáról. Premierek, versenyfilmek, workshopok két főváros öt mozijában - egy álló héten keresztül. A Ponyo a tengerparti sziklán című, egész estés anime magyarországi premierjével kezdődik a legnagyobb budapesti animációs fesztivál.

Még jobban kell figyelnünk!

Boldog, aki olvassa

A nagy összeomlás

Lloyd George, Clemenceau és Wilson elégedetten sétálnak 1919. május 7-én a Trianon Palota felé

Hajtóvadászat turulra

A turult legtöbbször sasként vagy keselyűként ábrázolják

(Fotó: Béli Balázs)Csak egy olyan ország van a világon, ahol az ősi nemzeti jelképeket becsmérelik és tudatosan rombolják. Magyarországon háború folyik az ősi azonosító nemzeti jelképek ellen, legyen az a turulsólyom, Árpád-házi királyaink piros-fehér sávos címermotívuma, a Szent Korona vagy a szentkoronás nemzeti címerünk és zászlónk.

Kommentár nélkül 7.

"A stabil és igazságos világrend kialakulásának útjában a legfőbb akadály az Egyesült Államok. Sajnos meggyőződésem, hogy ez a kíméletlen - számomra fájdalmas - kijelentés igaz. Az Egyesült Államom szeptember 11-e után sem hagyott fel azzal, hogy irányítsa a világot, pedig befolyása már meggyengült. Bush politikája nacionalista szemléletű: az erő alkalmazására koncentrál, mellőzve az olyan globális problémákat, amelyeket csak nemzetközi összefogással lehet megoldani.

Látogatóban

A fény sebességénél gyorsabb időgép feltalálójának nevét kilencven évre titkosították. Egyedül a mutogatós Tauszigné, a Síp utcai süketnéma hivatalsegéd tudott az előkészületekről, de ő jelbeszéddel megesküdött, hogy nem mondja el senkinek, mert féltette az állását. Nekem azonban, mivel mutogatni még tudok, négy szem és négy láb között elárulta, hogy az időgépet Pestről indítják próbaútra, és tíz önként jelentkező zsidóval küldik a világzűrbe.

Magyar költő a kereszt útján

Nemzet és irodalom

Új elnök

Álláspont

"Betehet Obamának a fehérek rasszizmusa" - ez az öles cím virított két nappal ezelőtt az Index nevű, felettébb népszerű internetes portálon.

Pozsony politikája veszélyezteti a térség stabilitását

A magyar kormány képtelen megvédeni a magyar embereket - jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Kontrát Károly, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes tagja.

Baráti a viszony a magyar és a palesztin nép között

Mahmud Abbasz és Sólyom László. Erős a kötelék (Fotó: Hegedüs Róbert)

Alakul az Obama-csapat

Republikánus nagyágyúkat is bevonna kormányába az új elnök

Nem sokáig ünnepelte választási győzelmét Barack Obama. Az Egyesült Államok januárban hivatalba lépő új elnöke azonnal hozzálátott csapata összeállításához.

Obamától szinte mindenki vár valamit. A Fülöp-szigeteki egyetemisták például az amerikai katonák kivonását (Fotó: Reuters - Romeo Ranoco)

Együttműködni, de kivel?

Preiner Friderika, E-mail

Zene, film, színház és vallás - kavalkád a Balaton-felvidéken

Sátoros ünnep néven nyolcnapos zsidó összművészeti fesztivált rendez Monostorapátiban, a Művészetek Völgyében július 26. és augusztus 2. között a Sirály és a Marom Budapest. Két helyszínen zajlik majd a több mint száz, nemcsak a kortárs zsidó kultúrát bemutató program. A rendezvény nem csupán a magukat zsidónak vallóknak szól, célja egyben az is, hogy népszerűsítsék a különböző eszmék, vallások összeférését, összetartozását.

Draskovicsiáda

Szóról szóra

"Hogy nem lehet ezeket a randalírozókat lekapcsolni?" "Úgy, hogy ez egy jogállam..." (Jegyes-Tóth Kriszta és Draskovics Tibor párbeszéde, MTV, Napkelte, július 15.)