Klubrádió


Pakisztáni szélsőségesek követték el a mumbai vérengzést

A Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) pakisztáni szélsőséges szervezet tagjai követték el a mumbai terrortámadásokat - jelentette ki vasárnap egy magas rangú mumbai rendőrtiszt. A támadók a szervezeten belül "egy radikális csoportból" kerültek ki - mondta sajtóértekezletén Rakes Maria bűnügyi főfelügyelő.

Amerikai neonácik halálosan megfenyegették Obamát

Vádat emeltek két fiatal amerikai neonáci ellen szerdán Tennessee szövetségi államban, amiért halálosan megfenyegették Barack Obamát még elnökké választása előtt - vált ismertté igazságszolgáltatási forrásból.

Botránykönyvben osztja Madonnát saját öccse

Megjelent meg Madonna öccsének botránykönyve, aki a Fox tévének úgy nyilatkozott, nem bosszúállás vezérelte a könyv megírásakor. Valós képet akart festeni a nővéréről, akivel annak házassága óta szakadt meg testi-lelki kapcsolata.

Megtörtént a fogolycsere - halott a két izraeli katona

Halott a két izraeli katona, akikért cserébe a Hezbollah öt tagjának kiszabadulását várja az izraeli fogolycserétől.

A Hezbollah televíziója két koporsót mutatott be a fogolycseréről készült ma reggeli tudósításában.

Vafik Szafa, a síita szervezet egyik vezetője megerősítette, hogy átadták a két katona földi maradványait. A Hezbollah első ízben erősítette meg, hogy a 2006-os háborúban elfogott két katona meghalt. Az izraeli hatóságok DNS-vizsgálattal végzik el a holttestek azonosítását.

Gárdisták álig felfegyverkezve? És mindez legálisan?

A törvények értelmében - ha a szükséges előírásoknak eleget tesz - fegyvertartásra is jogosult lehet a Magyar Gárda Kft. A júniusban, 500 ezer forintos törzstőkével bejegyzett cég főtevékenységként a személybiztonsági szolgáltatást jelölte meg, mely fegyverrel is végrehajtható - írja a Népszava.

Rice figyelmeztette Iránt

Grúziából figyelmeztette Iránt az amerikai külügyminiszter, aki második napja teszteli rakétákat a Perzsa-öbölben. Irán ismételt, éjszakai rakétatesztje, amely azt hivatott bizonyítni, hogy eléri Izraelt, komoly aggodalommal tölti el az amerikai kormányzatot.

Sikeres kísérletet hajtott végre Izrael rakétaelhárító rakétával

Sikeres kísérletet hajtott végre az izraeli légvédelem olyan rakétaelhárító rakétával, amely képes az ország északi és déli területeire irányzott rövid és közepes hatótávolságú rakéták lelövésére - közölte az izraeli közrádió.

Gyurcsány: betelt a pohár!

A szombati, budapesti meleg büszkeség napján történtek után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi, hogy a legfőbb közjogi méltóságok találkozzanak, és vitassák meg, miért látszunk gyengének pár száz, a többséget terrorizáló szélsőségessel szemben, és mi az, ami hiányzik az alkotmányos, demokratikus intézményrendszerből.

Kafka életének rejtélyei

Egy Tel-Avivi lakásban évtizedeken át rejtegetett dokumentumok fényt deríthetnek Franz Kafka életének rejtélyeire.

Támogatásáról biztosította Sarkozy Izraelt

Franciaország Izrael mellé áll, ha fenyegetik a biztonságát - jelentette ki Iránra utalva francia elnök, aki a jeruzsálemi parlamentben beszélt erről. Izrael nincs egyedül, az egész Európai Unió aggódik Teherán nukleáris programja miatt.

Életbe lépett a tűzszünet a Gázai övezetben

Életbe lépett csütörtök reggel a Gázai övezetben a Hamász iszlamista szervezet és Izrael közötti tűzszünet, amelynek tartósságával kapcsolatban mindkét fél borúlátó.

Antall Józsefról szóló ügynökjelentéseket elemzett Rainer M. János

Antall József néhai miniszterelnökről készített ügynöki jelentéseket elemez legújabb könyvében Rainer M. János történész, az 1956-os Intézet főigazgatója. A kötetet a Kádár-rendszerről szóló, Tükörszilánkok című könyvvel és hat, a korszakban dolgozó fotóművész munkásságát áttekintő internetes tartalomfejlesztéssel együtt mutatták be csütörtökön Budapesten, a Centrális Galériában.

Szélsőjobboldali szervezetekhez csordogál Várpalota pénze?

Az MSZP szerint a várpalotai önkormányzat pénze szélsőjobboldali civil szervezetekhez szivárog át. Deák Istvánné, a település szocialista országgyűlési képviselője azt mondta: a városban "kart karba öltve jár a fideszes városi vezetés, illetve a szélsőjobbhoz kötődő szervezetek", és az önkormányzat költségvetéséből is forrásokat biztosítnak nekik.

Obama kilépett egyházi gyülekezetéből

Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségének megszerzésére törekvő Barack Obama kilépett egyházi gyülekezetéből egy újabb lelkész botrányos prédikációja miatt.

Az illinois-i szenátor szombaton jelentette be, hogy szakít a chicagói Krisztus Egyesült Szentháromság Egyházzal.

Izraeli légicsapás a Gázai övezetre

A Hamász szerint az izraeli légierő két csapást mért a Gázai övezetre péntek este.

Százezrek Csíksomlyón

Százezrek jelenlétében kezdődött szombaton délben a székelyföldi Csíksomlyón a 442. hagyományos pünkösdi búcsú. Mint minden esztendőben, az idén is keresztalják sokasága népesítette be a Csíkszereda mellett magasló két Somló-hegy közötti "Nyerget", ahol Erdélyből és világ számos más tájáról több százezer magyar gyűlt össze.

Izrael szerint Irán irányítani akar Libanonban

Izrael attól tart, hogy Irán a Hamasz és a Hezbollah révén ellenőrzése alá vonja Libanont és a Gázai övezetet. Az izraeli miniszterelnök helyettese hangsúlyozta, hogy Izraelnek nem szabad beavatkoznia Libanonban, de nyitva kell tartania a szemét.

""Apám nem érte meg az elismerést....""

Carl Lutz svájci diplomata, aki 62 ezer magyar zsidó életét mentette meg a zsidóüldözés idején Budapesten, persona non grata-ként halt meg. Svájc csak halála után 10 évvel ismerte el hőstettét - mesélte el Agnes Hirschi, Lutz lánya a Klubrádió washingtoni tudósítójának abból az alkalomból, hogy az apjáról szóló kiállítás mától megtekinthető a washingtoni Kossuth házban.

Folytatódnak az izraeli-palesztin béketárgyalások

Izrael a jövő héten különböző szinteken folytatja a béketárgyalásokat a palesztinokkal - közölték izraeli illetékesek.

Hivatalos bejelentés még nem hangzott el, a közlés névtelenül nyilatkozó forrásokból származik. A nap folyamán Mahmúd Abbász palesztin elnök arra szólította fel Izraelt, hogy ne adja fel a békeerőfeszítéseket az erőszakhullám ellenére sem. Csütörtökön nyolc izraelit ölt meg egy palesztin támadó egy nyugat-jeruzsálemi talmudiskolában.

A pápa a közel-keleti békéért szólalt fel

XVI. Benedek pápa Isten nevében arra kérte a palesztinokat és izraelieket, hogy "térjenek le a gyűlölet és bosszú ösvényéről, és lépjenek rá a párbeszéd és bizalom útjára".