JNA - Jewish News Agency


Kitüntették Naftali Kraust

Az izraeli látogatáson tartózkodó Hiller István kulturális miniszter kedden a Tel Aviv-i magyar nagykövetségen Pro Cultura Hungarica kitüntetésben részesítette Naftali Kraus izraeli írót.

Kiküldött tudózsidónk jelenti a zsidónegyed csodálatos megmeneküléséről

Tudózsidónknak tegnap este megint összeugrott a gyomra. Az idén már a főmazsihisznyik előrejelzése ellenére túlélte március 15-e nyilaszászlós poklát, majd a hivatásos antifasisztákkal, humanistákkal, melegekkel, csendestöbbséggel vállvetve farkasszemet nézett a népitáncosbőrbe bújtatott nácikkal.

Erre mostmeg arról értesítik, hogy váratlanul "lakótelep épül a Dohány utcai zsinagóga tőszomszédságában", melyet holnap reggeli, statáriális sajtótájékoztatóval kell megakadályozni.

Kiküldött tudózsidónk jelenti a nyúlon túlról

Tudózsidónk az elmúlt hetekben szomorúan látta, és a Sófár portálon is kénytelen-kelletlen dokumentálta, amint a parlamenti pártok megint az ő bőrére csapdlecsacsiznak a zsidókártyával.

Fedezd fel a Kósernyolcadot műholdról!

Ezzel a remek programmal felderítheted a zsidónegyed házainak, zsinagógáinak, utcáinak szövevényét.

A zsidónegyed drámája a 2life zsidó magazinban

The project is the first political Jewish project in Second Life.

Beköltöztünk a Second Life-ba

Látogassátok meg a Sófár Média vadiúj házát a Second Life-ban.

A megőrzés éjszakája újratöltve

3319 év múltán, 5767 Peszah éjszakáján egy maroknyi pesti zsidó a széder esti vacsora után felkerekedett, és szimbolikusan megjelölte a házakat, illetve a már leromboltak hűlt helyét a zsidónegyed szívében.

Kiküldött tudózsidónk jelenti...

Tudózsidónk őszintén bevallja, hogy a zsidóság többségének nevében nyilatkozó főmazsihisznyik tévészózatára azonnal összerottyantotta magát. Azonban alig néhány nap múltán a zsidóság másik nagy többsége nevében nyilatkozó (majdnem) félszáz ellenmazsihisznyik szerencsésen feloszlatta a rettegését, és elhatározta, hogy rettenthetetlen hitsorsosait az ünnep helyszínén interjúvolja meg.

ÓVÁS! hangverseny a Rombachban - Videó!

Sok évtizedes csend után után egy órára újra élet költözött a "Rombach"-ba: hangversenyt rendeztek 2005. április 21-én a romos Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Az utolsó lövések Mumbaiban - ki a felelős?

Indiai kommandósok szombat reggel megölték a luxusszállodában elrejtőzött és a végsőkig kitartó terroristákat, amivel lezárult az India pénzügyi fővárosát, Mumbait csaknem hatvan órája rettegésben tartó merényletsorozat.

"Vesszen a férgese!" - A polgármester vezeti a romaerőszak-ellenes felvonulást

Kiskunlacházán több ezren gyűltek össze azon a demonstráción, amit az erőszak ellen szervezett a nagyközség - olvasható a velvet.hu-n.

A helyszínen adták a tömeg értésére, a roma erőszak ellen szervezték a felvonulást. Ennek megfelelően a romák nagyjából elhagyták a települést a helyiek szerint. Kiskunlacházán a múlt hétvégén megöltek egy 14 éves lányt, a helyiek biztosak benne, hogy egy roma család tehető felelőssé.

Azonosították a holtakat, a sliách-házaspár is köztük van

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:35 5769 Kiszlév 2, 2008. november 29.

regisztráció

Száztagú kórussal ünnepel a Benkó Dixieland

A Benkó Dixieland Band a Miskolci Nemzeti Színházban mutatja be vidéken először Karácsonyi Mise című produkcióját, a száztagú kórussal és vendégzenészekkel fellépő együttes advent negyedik vasárnapján, december 21-én lép színre - mondta Benkó Sándor az együttes vezetője Miskolcon sajtótájékoztatón szombaton.

Vérfürdő után - Mumbai még mindig sokkban

Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombayt) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195 emberéletet követelt. A biztonsági erők összesen 610 embert szabadítottak ki az iszlamista fegyveresek által megszállt két nagy szállodából és a zsidó kulturális központból.

Kasmír lehet a mumbai terror kulcsa?

Az egykor a világgazdaság szimbólumát megtestesítő World Trade Center hét évvel ezelőtti összeomlása után egy újabb gazdasági szimbólum, Mumbai (a korábbi Bombay) is romokban hever. Az amerikaiak máris indiai 9/11-ként emlegetik az előre megszervezett terrorsorozatot.

"Egyértelmű, hogy a támadásokat elkövető csoport az országon kívülről jött, azzal az eltökélt szándékkal, hogy minél nagyobb pusztítást okozzon India pénzügyi fővárosában" - mondta Manmohan Szing, indiai miniszterelnök.

Az egész zsidó nép siratja a Mumbai-i Chábád Ház mártírjait

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:35 5769 Kiszlév 2, 2008. november 29.

regisztráció

Elég volt a roma erőszakból a kiskunlacházi polgármester szerint

A meggyilkolt tinédzser (halálát sokan a romák számlájára írják) emlékmenetére többen szúró- vágó eszközökkel érkeztek.

Öt izraeli áldozata van a mumbai-i merényletnek

A biztonsági erők összesen 610 embert szabadítottak ki az iszlamista fegyveresek által megszállt két nagy szállodából és a zsidó kulturális központból Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombayt) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195, köztük öt izraeli áldozatot követelt. Indiai kommandósok szombaton reggel megölték a Tádzs Mahal luxusszállodában elrejtőzött és a végsőkig kitartó terroristákat.

"A rendőrök soha nem vallottak egymásra" Interjú

Tömegesen, szervezetten és politikai támogatással követte el a magyar rendőrség 2006 őszén azokat a jogsértéseket, melyeknek csak a csodával határos módon nem voltak halálos áldozatai.