Hírtv


Pakisztáni csoport követte el a tömegmészárlást?

Az egyetlen elfogott fegyveres azt vallotta, hogy a Mumbaiban végrehajtott támadássorozat egy pakisztáni katonai csoporthoz köthető - írta vasárnap több indiai lap is, titkosszolgálati forrásokra hivatkozva. Shivraj Patil indiai belügyminiszter benyújtotta lemondását, mert "erkölcsi felelősséget érez a Mumbaiban véghezvitt brutális, iszlamista támadássorozat ellen"..

Molotov-koktélos támadások - Vona szerint bűnbakképzés zajlik

A Jobbik és a Magyar Gárda szerint bűnbakképzés zajlik az elmúlt hetekben elkövetett kézigránátos és Molotov-koktélos ügyekben. Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke szerint a rendőrség nem tudja vagy nem akarja megoldani ezeket az ügyeket, ezért emlegetnek cigányellenes, rasszista támadásokat..

Rendőrök, kordonok és több száz tüntető a szlovák nagykövetség előtt (+videó)

Több száz ember gyűlt össze szerda este a szlovák nagykövetség épülete előtt Budapesten, a Stefánia úton. A Jobbik szervezett ide demonstrációt a hétvégi, dunaszerdahelyi futball mérkőzésen történtek miatt.

Videók:

Rendőrök, kordonok és több száz tüntető a szlovák nagykövetség előtt

Több száz rendőr van a helyszínen, kordonokat is felállítottak. Az utcába csak igazoltatás és átvizsgálás után lehet belépni, a zsebeket, táskákat is átnézik. A tüntetés a tervek szerint 21 óráig tart.

Koszovóba ment, hogy eladja a veséjét

A koszovói rendőrség közleménye szerint letartóztatták a pristinai Medikus klinika három alkalmazottját azzal a gyanúval, hogy illegális szervátültetéseket hajtottak végre. Az üggyel kapcsolatban még hét embert is kihallgattak. Az őrizetbe vettek között van a kórházmenedzser is. Körözést adtak ki egy török állampolgár ellen is, aki a gyanú szerint ugyancsak részt vett a törvénytelen transzplantációban.

Általános iskolás diákok dúlták fel a temetőt

Általános iskolás diákok dúlták fel a bukaresti zsidó temetőt, a jelenetekből kisfilmet akartak összeállítani "Lakótelepi történetek" címmel. A temetőgyalázással összesen 22 tanulót gyanúsítanak a hatóságok, közülük négy beismerő vallomást tett.

Románia legnagyobb zsidó temetőjében október 23-án 131 sírt rongáltak meg: sokat ledöntöttek, 53 síremléket pedig összetörtek. Az elkövetők tucatnyi szobrot is összetörtek.

Esztergom polgármestere elhatárolódik a párkányi rendzavaróktól

Nyílt levélben kért elnézést a szlovákiai Párkány polgármesterétől Meggyes Tamás, Esztergom önkormányzati vezetője a hétvégén történtek miatt. A politikus egyben elhatárolódott a letartóztatott fiatalok által vallott eszméktől is. Mint ismert, szombaton este hét magyart vettek őrizetbe a szlovák rendőrök szélsőséges eszmék terjesztése miatt.

Czink búcsúzott Stanfordban

Czink Melinda kiesett a 600 ezer dollár összdíjazású stanfordi női keménypályás tenisztornán, miután az első fordulóban 7:5, 6:0-ra kikapott az izraeli Shahar Peertől.

Női keménypályás tenisztorna, Stanford, első forduló:

Peer (izraeli) - Czink (magyar) 7:5, 6:0

(FH)

Bejegyezték a Magyar Gárda Kft.-t

Magyar Gárda Kft. néven új céget jegyeztetett be Schön Péter, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítója. A vállalkozás nyomozhat, mint az a másik is, amely követelésbehajtással is foglalkozhat.

A szalmonella eddig több száz embert döntött le a lábáról

Már több mint ezren fertőződtek meg az Egyesült Államokban dúló szalmonellajárványban - közölte csütörtökön az AFP francia hírügynökség. Április eleje óta már 41 amerikai államban bukkant fel a betegség. Az amerikai szakemberek szerint a kórt nyers paradicsom és más nyers zöldségek terjesztik.

Egy "szupergyors" torpedót is kilőtt Irán

Irán újabb rakétákat tesztelt csütörtökön a Perzsa-öbölben, az ott rendezett katonai gyakorlatozás harmadik napján - közölte internetes oldalán az iráni állami televízió. A perzsa állam szerdán egy nagy hatótávolságú Shahab-3-as rakétát próbált ki. Ez az állami televízió szerint eléri Izraelt és több közeli amerikai támaszpontot is.

Növekvő faji megkülönböztetés Ukrajnában

A külföldiek valamint a helyi etnikai és vallási kisebbségek elleni erőszakos cselekmények növekvő számára hívta fel a figyelmet az Amnesty International, egy csütörtökön megjelent, Ukrajnáról készített tanulmányában.

Barikad.hu igen, kuruc.info nem

A kuruc.info kivételével ismét működnek azok a radikális jobboldali portálok, amelyeket tegnap, a homoszexuális-felvonulást megelőzően ismeretlenek elhallgattattak. Ilyen a szentkoronaradio.com, a barikad.hu illetve a Magyar Gárda és a Jobbik honlapja.

A amerikai szerverről működő kuruc.info azonban még mindig nem elérhető. A zoom.hu internetes portál úgy tudja: magyar kérésre iktatták ki a portált.

Vasernyő: új rakétaelhárító rendszert teszteltek Izraelben

Az izraeli hadsereg sikeresen kipróbált egy újfajta rakétaelhárító rendszert, jelentette vasárnap a jeruzsálemi állami rádió. A Vasernyőnek keresztelt rendszer feladata az, hogy észlelje, bemérje és még a célba érés előtt megsemmisítse azokat a rakétákat, amiket Libanonból vagy a Gázai-övezetből lőnek ki Izrael területére.

Az MSZP módosítaná, a Fidesz betartatná a gyülekezési törvényt

Az eddigi zárt ajtók mögötti ötpárti egyeztetések a gyülekezési törvény módosításáról nem jártak eredménnyel - mondta vasárnap a tárgyalásokat kezdeményező szocialista politikus. Bárándy Gergely ezért szakmai és civil szervezetek bevonásával nyilvános egyeztetésre hívja a parlamenti pártokat. A Fidesz és az MDF szerint azonban a törvényt nem módosítani, hanem a betartatni kell.

Élőláncot szerveznek a cigányok Olaszliszkán

Élőlánccal készülnek a cigány vezetők Olaszliszkán, ahol a lincselés helyszínén folytatódik a két évvel ezelőtti gyilkosság bírósági tárgyalása. A helyi romák provokációnak és uszításnak tartják, hogy a helyszíni szemlén a Gój Motorosok Egyesülete is megjelenik majd, a motorosok egy üres telekről nézik végig a tárgyalást.

Kotrógéppel támadt az emberekre egy palesztin Jeruzsálemben (+videó)

Kotrógéppel hajtott a tömegbe egy palesztin munkás Jeruzsálem belvárosában. A támadásban 5 ember meghalt 45 pedig megsebesült. A helyszínre érkező rendőrök lelőtték az ámokfutót. A hatóságok szerint a támadásnak politikai okai voltak. A Hamász tagadta, hogy köze lenne a támadáshoz, de szóvivőjük szerint az nem más mint az izraeli agresszió természetes következménye.

Videók:

Kotrógéppel támadt az emberekre egy palesztin Jeruzsálemben

Megnyitották a 13. LMBT Fesztivált

"Egy társadalmi csoport csak akkor nyeri el méltóságát, ha láthatóvá válik" - mondta Lévai Katalin szerda este a budapesti Művész moziban a 13. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál megnyitóján (LMBT Fesztivál).

Szávay párosban is menetel

6-4, 7-6 arányú győzelemmel jutott a wimbledoni tenisz-Grand Slam női páros viadala legjobb 16 kettőse közé a Szávay Ági, Dinara Szafina alkotta duó. A második szettben sietni kellett, mert már majdnem besötétedett.

"Hideg büszkeség napja" a Lenin Gödörnél

A hideg büszkeség napja elnevezéssel rendez "keresztény-heteroszexuális ünnepséget" a Jobbik Gyulán szombaton délután öt órakor - tájékoztatta a beol.hu-t a szervezet megyei vezetője, Samu Tamás Gergő. Az esemény egyik szónoka Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke lesz.

Az eseményt nagy valószínűséggel a fővárosi Meleg Büszkeség Napja ellen-rendezvényeként szervezik. Erre utal a szlogen is: magyar vagyok, keresztény és heteroszexuális, fogadj el ilyennek, amilyen vagyok.

Hallgatnak a fegyverek Izrael és a Hamász között

Magyar idő szerint csütörtök hajnali öt órakor életbe lépett a tűzszünet Izrael és a Hamász palesztin szélsőséges szervezet között - közölte a Hamász egyik illetékese. Percekkel a tűzszünet megkezdése előtt izraeli tűz végzett egy palesztin férfival Gáza városban kórházi források szerint. Izrael déli részére pedig tucatnyi rakéta és aknagránát hullott. Ezek nem okoztak komolyabb károkat.