hirszerzo.hu


Egy hitetlen napjainak hordaléka: Bátorságpróba vagy etnikai indok, nem mindegy?

Az ügyész fellebbezést nyújtott be a roma nőket megtámadó, és elitélt huligánok cselekedete minősítésének megváltoztatásáért.

Ha absztrakt módon nézem a dolgot, akkor majdnem mindegy: Az éppen, hogy gyengeség bizonyítékként kezelendő:

Letter Force: Az Állam-Isten imádata

"Pedig a válság pontosan azt mutatta meg: nem elég piacpártinak látszani, ténylegesen annak kell lenni. Az amerikai hitelválság másfél évvel ezelőtt már világosan látszó jelei ellenére a felelőtlen hitelezési politika kora őszig folytatódott, s éppen azért, mert a szereplők számítottak a gondoskodó kormányzat segítő kezére. A világgazdaság jelenlegi problémáinak gyökere nem az, hogy Bushék túl kapitalisták voltak. Pont hogy nem voltak eléggé azok. "

- írja a Gavra-PLT kettős. Igazuk van.

Visszaüt az alkoholtilalom - 12 halottja van a tömeges alkoholmérgezésnek

A lakodalmas metilpálinkától további kilenc ember kómába esett, ketten megvakultak. Iránban börtön vagy korbácsolás fenyegeti azt, aki alkoholt készít, ad el, vesz vagy fogyaszt.

Eddig 12 halottja van az iráni alkoholmérgezésnek - közölte az ISNA iráni hírügynökségre hivatkozva az AFP szombaton. Csaknem 70 embert vittek kórházba, miután házi készítésű alkoholt ittak egy csütörtökilakodalomban, az iszlám köztársaság Bandar Abbas nevű kikötővárosában.

Öldöklés után: India ocsúdik a sokkból

Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombay-t) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195 emberéletet követelt. Pakisztán azt kéri Indiától, hogy ne reagálja túl a mumbai merényleteket, és ígéri, hogy a legnagyobb komolysággal jár el, ha bizonyítékot találnak pakisztániak részvételére a bűncselekményben.

Mumbai: minden tússzal végezni akartak

A hatvanórás fogvatartás során a terroristák nem fogalmaztak meg egyetlen követelést sem a túszok életéért cserébe.

A mumbai (korábbi nevén Bombay) támadássorozatot végrehajtó iszlám harcosok minden tússzal végezni akartak - közölte az indiai különleges alakulat egyik parancsnoka vasárnap.

"Tudják maguk, hány embert öltek meg Kasmírban?"

A mumbai mészárlás egyetlen túlélő támadója, az elfogott Adzsmal Amir Kamal kihallgatásakor azt vallotta, hogy a támadók mind pakisztáni állampolgárok voltak.

Ezt közölte vasárnap több indiai lap titkosszolgálati körökre hivatkozva. A 21 éves fiatalember elmondta, hogy mindegyiküket a pakisztáni Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege, szélsőséges iszlamista szervezet) képezte ki. Szerda este a tengeren megkaparintottak egy hajót, és azon, majd pedig gumicsónakokon jutottak el Mumbaiba.

Letter Force: Nácik, Szálasi és a teakraták

Kérdéseim vannak Loxonhoz és a többi teaköröshöz.

Olvasom:

"Szálasi Ferenc megfelelő konszenzuális értékelése még várat magára. Mi harcos antibolsevizmusát megértjük, és a Harmadik Birodalom vagy más szövetségesek elárulását árulásnak tartottuk volna. Ezt akkor is kimondjuk, ha közben anglofíliánk (de nem churchillofíliánk...) is töretlen. A zsidóságot nem gyűlöljük."

Nekivágnak: indulna az EP-választáson az új politikai mozgalom

Elégedettnek tűnnek a Lehet Más a Politika Mozgalom szervezői az első egy-másfél hónap eredményeit összegezve. Igaz, egyelőre nem tódulnak tömegek és milliárdos támogatók az LMP zászlója alá, és a szervezettség hatásfokán is van javítanivaló. A fogadtatás alapvetően pozitív, bár az új politikai erő esélyeit illetően széleskörű szkepszis tapasztalható. Főleg vidéken eddig kevesen mozdultak az LMP hívására. A mozgalom további bővülést tervez, már a júniusi EP-választáson indulni szeretnének.

Tapsolt a lakosság a náciknak - külföldre menekülnének a cseh romák

Egy csehországi romaszervezet arra szólította fel a kormányfőt, hogy tiltsa be a szélsőséges szervezeteket. Egy hétfői zavargás van a háttérben.

A csehországi romák tömeges külföldre távozásával kell számolni, ha a kormány nem lép fel határozottan a jobboldali szélsőségesek ellen - figyelmeztette Mirek Topolánek kormányfőt pénteken egy észak-morvaországi roma civilszervezet.

"Ha korbáccsal terelik a romákat a munkaerőpiacra"

A szociális és munkaügyi tárca államtitkára szerint nem ettől oldódnak meg a magyar társadalom problémái. Mindenkinek össze kell fognia az ordas eszmék ellen - mondta Korózs Lajos a poroszlói roma napon.

Az egész magyar társadalom összefogására szükség van az egyre terjedő szélsőséges, ordas eszmék ellen - hangsúlyozta a szociális és munkaügyi tárca államtitkára pénteken a Heves megyei Poroszlón megtartott roma napon.

Iránban felakasztottak egy kémet

A kormány szerint a férfi beismerte, hogy az iráni hadseregről adott ki információkat Izraelnek.

Iránban kivégeztek egy iráni férfit, aki a vád szerint Izraelnek kémkedett. Ali Astari üzletembert még múlt hétfőn akasztották fel, de csak most számoltak be az ítélet végrehajtásáról.

Az iráni kormány közleménye szerint a férfi beismerte, hogy az iráni hadseregről információkat adott át Izraelnek.

MTI

Slota: Magyarország gazdaságilag csődbe jutott

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába - állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

Félezren tüntetnek a szlovák nagykövetség előtt

A Jobbik szervezett demonstrációt a szlovák nagykövetség elé a hétvégi, dunaszerdahelyi futball mérkőzésen történtek miatt.

"Az állam által támogatott romák a gyűlölet célkeresztjébe kerülnek"

A romák, mint Magyarország bűnbakjai címmel közölt cikket szerdán a romák helyzetéről a Die Welt.

A budapesti keltezésű írás alcímében a szerző, Boris Kalnoky hangoztatta, hogy az ország a csőd szélén áll, a drasztikus takarékossági intézkedések szítják az idegenellenességet, s az állam által támogatott romák egyre inkább a gyűlölet célkeresztjébe kerülnek.

Halálosan megfenyegették Obamát: vádat emeltek a neonácik ellen

A két férfi 102 fekete bőrű meggyilkolását tervezte, de fő céljuk Barack Obama demokrata párti elnökjelölt meggyilkolása volt.

Operettfasiszták, előre!

Budaházy igazi európai polgár: kicsi neki már Magyarország arra, hogy a bennrekedt magyarok sorsát rontsa. Határon túl is van élet, ott is van kivel kicseszni, Schengen van, vagy micsoda.

"Engem ne mentsen meg senki, akit én nem szeretnék"

(Lovasi András)

"Gyurcsánynak semmi esélye sincs a magyar radikálisok megszelídítésére"

A szlovák-magyar viszony megoldásának kulcsa már nem Fico és nem is Gyurcsány, hanem az MKP-vezetés kezében van - írta csütörtökön a pozsonyi Pravda.

A Pravdaazzal vádolta meg Csáky Pált, hogy harci riadót fújt. Ezen belül is Csáky és Duray tartják kezükben a kulcsot, merthogy szemmel láthatóan az felel meg nekik, "ha nem alszik ki a láng" - véli a jegyzetíró, aki szerint Robert Fico és Gyurcsány Ferenc "már hosszú ideje kissé kínosak és hiábavalóak.

Filmforgatáshoz dúlták fel a bukaresti zsidó temetőt

131 sírt rongáltak meg, 53 síremléket összetörtek. "Lakótelepi történetek" címmel akarta közzétenni a jeleneteket egy csoport kisdiák.

Románia legnagyobb zsidó temetőjében október 23-án 131 sírt rongáltak meg ismeretlen tettesek, sokat ledöntöttek, 53 síremléket pedig összetörtek. Az elkövetők tucatnyi szobrot is összetörtek. A bukaresti sírkertben 35 ezer sír van.

Rice: Idén már nem lesz izraeli-palesztin békeegyezmény

Az amerikai diplomácia vezetője nem zárta ki nyíltan az egyezmény év vége előtti aláírásának esélyét.

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter lényegében elismerte csütörtökön, hogy az izraeli-palesztin békemegállapodás év végére tervezett határideje nem tartható.

A Hamász tárgyalóasztalhoz ülne Obamával

Remélik, hogy a megválasztott elnök levonja majd a jelenlegi amerikai vezetés által elkövetett hibák tanulságait, és felhagy "az Izraelnek kedvező, részrehajló politikával".

A Gázai övezetet ellenőrző Hamász palesztin mozgalom hajlandó lenne tárgyalni Barack Obamával, a megválasztott új amerikai elnökkel - jelentette ki Iszmaíl Haníje, a Hamász-kormány vezetője csütörtökön Gázában.