Híradó


Kivégezte a násznépet a pancsolt alkohol

Legkevesebb 12 halottja van annak az iráni esküvőnek, ahol a házi készítésű italt szolgáltak fel

Eddig 12 halottja van az iráni alkoholmérgezésnek- közölte az ISNA iráni hírügynökségre hivatkozva az AFP szombaton. Csaknem 70 ember vittek kórházba, miután házikészítésű alkoholt ittak egy lakodalomban. A tragédia még csütörtökön történt az iszlám köztársaság Bandar Abbas nevű kikötővárosában.

195 halottja és mintegy háromszáz sebesültje van a mumbai vérfürdőnek

A biztonsági erők összesen 610 embert szabadítottak ki az iszlamista fegyveresek által megszállt két nagy szállodából és a zsidó kulturális központból

Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombayt) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195 emberéletet követelt.

Néhány halottat kétszer számoltak - kevesebb áldozat Mumbaiban

A korábbi adatokkal ellentétben nem 195, hanem 172 halálos áldozata van a mumbai vérengzésnek

A korábbi adatokkal ellentétben nem 195, hanem 172 halálos áldozatot követeltek a mumbai merényletek - közölték az indiai hatóságok vasárnap. A téves adatok oka az volt, hogy a katasztrófaelhárító csapatok néhány, a kórházakban elhunyt áldozatot "kétszer számoltak."

Izrael 250 palesztin foglyot enged szabadon

Tel-Aviv "bizalomépítő intézkedésnek" nevezte a lépést, hozzátéve, hogy az az Abbász vezette Fatah és más nem iszlamista csoportok tagjaira vonatkozik

Az izraeli kormány jóváhagyta 250 palesztin fogoly szabadon engedését izraeli börtönökből, amire a kormányfő ebben a hónapban ígéretet tett Mahmúd Abbász palesztin elnöknek.

Mindössze 10 fegyveres követte el a mumbai vérfürdőt

A Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) pakisztáni szélsőséges szervezet tagjai követték el a mumbai terrortámadásokat - jelentette ki vasárnap egy magas rangú mumbai rendőrtiszt.

A támadók a szervezeten belül "egy radikális csoportból" kerültek ki - mondta sajtóértekezletén Rakes Maria bűnügyi főfelügyelő.

Videó:Kevesebb áldozat Mumbaiban

Slota: Magyarország gazdaságilag csődbe jutott

Ezért exportálja Szlovákiába a problémáit a Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába - állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

Kiesett Czink Melinda

Sporthírek

A stanfordi viadal első első fordulójában a magyar versenyzőt két játszmában búcsúztatta az izraeli Shahar Peer

Kiesett Czink Melinda a 600 ezer dollár összdíjazású egyesült államokbeli keménypályás női tenisztornán, Stanfordban.

A főtábla első fordulójában a magyar versenyzőt az izraeli Shahar Peer búcsúztatta kedden, 7:5, 6:0 arányú győzelemmel.

Halott a fogolycserére felkínált két izraeli katona

Panoráma

A Hezbollah televíziója korábban azt állította, a két izraeli foglyot a határra vitték

Halott a két izraeli katona, akikért a Hezbollah öt tagjának kiszabadulását várja a fogolycserében.

Halott- és fogolycsere Izrael és a Hezbollah között

Panoráma

A szélsőséges libanoni síita szervezet nagy győzelemként ünnepli az aktust

A libanoni Hezbollah szerdán átadta a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) a 2006-ban Libanonban elrabolt két izraeli katona földi maradványait az Izraellel kötött fogolycsere-megállapodás keretében - közölte a síita szervezet egyik tisztségviselője.

A nagyításhoz kattintson a képre

Azonosították a két halott katona maradványait

Panoráma

A Hezbollah tagjai szerdán adták át Izraelnek a katonák földi maradványait

Az izraeli hadsereg orvos szakértői megállapították, hogy a 2006 nyarán elrabolt két izraeli katona földi maradványait adta át a libanoni Hezbollah síita szervezet a szerdai fogolycsere keretében - jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

Teleki megköszönte a kurucinfo leállítását az amerikai nagykövetnek

Belpolitikai Napló

A szélsőjobbos portál amerikai szerverről üzemelt

Köszönetet mondott az amerikai nagykövetnek Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, amiért az Egyesült Államok megszüntette a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál működését.

Rákapott a rakétakísérletre Irán

Panoráma

A hadgyakorlaton kilőttek egy "szuper gyors" torpedót is

Az erőteljes nyugati tiltakozás ellenére Irán a Perzsa-öböl térségében csütörtökön újabb rakétakísérleteket hajtott végre.

A Press TV iráni műholdas televízió csak annyit közölt, hogy a forradalmi gárdisták az öböl vizein zajló haditengerészeti gyakorlatuk harmadik napján újabb föld-víz, föld-föld és víz-föld osztályú rakétákat lőttek ki.

Steven Spielberg lesz a Zsidó Nyári Fesztivál díszvendége

Kulturális hírek

A fesztivál sok szereplője visszatérő vendég

Bár kevesebb támogatásra számíthatnak idén a szervezők, 30 százalékkal olcsóbbak lesznek a XI. Zsidó Nyári Fesztivál belépői. Az augusztus végén kezdődő rendezvénysorozat díszvendégének Steven Spielberg amerikai filmrendezőt kérték föl - hangzott el a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón.

Gyászol a BBC: elhunyt az 56-os magyar forradalom tudósítója

Kulturális hírek

A szókimondásáról is híres újságíró, Charles Wheeler 85 évet élt

Nyolcvanöt éves korában szombaton Londonban meghalt Sir Charles Wheeler, a BBC legendás tudósítója, aki több mint 60 éven át, haláláig szolgálta a brit rádiót és televíziót.

Wheeler tudósított annak idején az 1956-as magyar forradalomról, a dalai láma 1959-es Tibetből Indiába való elmeneküléséről, majd 1968-ban Martin Luther King amerikai fekete polgárjogi vezető memphisi meggyilkolásáról is.

Suchman nyílt vitára hívta a Magyar Gárdát

Belpolitikai Napló

A szocialista politikus tisztázni szeretné Vona Gáborral a gárda valódi küldetését

Nyílt vitát kezdeményezett Suchman Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője a Magyar Gárda ügyében a szervezet vezetőjével, Vona Gáborral - olvasható a Magyar Rádió honlapján.

A szocialista politikus tisztázni szeretné a "gárdás közönség előtt", hogy a szervezet valóban nemes célokért küzd-e, amiként ezt vezetői hangsúlyozzák.

Újból fellángolt a vita a gyülekezési törvény módosításáról

Belpolitikai Napló

A szocialisták javaslatát, amely megtiltotta volna a pár4huzamos gyülekezéseket, korábban elutasították

Gyurcsány: betelt a pohár, itt az ideje a jogos nemzeti önvédelemnek

Belpolitikai Napló

Az önvédelem formája a Magyar Charta lenne; a kormányfő szeptember 6-ára gyűlést hirdetett

A szombati, budapesti meleg büszkeség napján történtek után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi, hogy a legfőbb közjogi méltóságok találkozzanak, és vitassák meg, miért látszunk gyengének pár száz, a többséget terrorizáló szélsőségessel szemben, és mi az, ami hiányzik az alkotmányos, demokratikus intézményrendszerből.

Szimplán náciknak nevezi a budapesti melegek támadóit a német média

Panoráma

Németország több városában is békésen zajlottak a melegfelvonulások

A Der Spiegel tekintélyes hírmagazin internetes kiadásában, valamint az N24 hírtelevízió több vasárnapi híradásában egyaránt beszámolt az előző napi budapesti melegfelvonulás során történt összetűzésekről, a szélsőjobboldali csoportok által a felvonulók ellen indított támadásokról.

MSZP: sérti az egyenjogúságot a Fidesz magatartása

Belpolitikai Napló

A legnagyobb ellenzéki párt nem foglalt állást abban az ügyben, miszerint az Alkotmánybíróság megsemmisítette a gyűlöletbeszéd elleni Btk-módosítást

Határolódjon el a Fidesz a szélsőjobboldali szervezetektől - kérte az MSZP nevében Teleki László, a párt parlamenti képviselője. A roma származású politikus azt javasolta az ellenzéki pártnak, hogy ennek érdekében olyan törvényeket hozzon közösen az MSZP-vel, amelyek megállják az alkotmányosság próbáját.

Öt halott a jeruzsálemi markológépes merényletben

Panoráma

A palesztin munkagépkezelő autók és járókelők közé hajtott, további harminc embert megsebesítve - a kiérkező rendőrök lelőtték

Öten meghaltak és legkevesebb harminc személy megsebesült, köztük heten súlyosan szerdán Jeruzsálem nyugati részének központjában, amikor egy palesztin férfi markológéppel felborított több gépkocsit és egy autóbuszt, valamint számos járókelőt is elgázolt - közölte a Hetes Csatorna izraeli rádió.

A nagyításhoz kattintson a képre