HETEK


Fogolycsere: halott a két izraeli katona

Halott a két izraeli katona, akikért cserébe a Hezbollah öt tagjának kiszabadulását várja az izraeli fogolycserétől. A Hezbollah televíziója két koporsót mutatott be a fogolycseréről készült szerda reggeli tudósításában.

Vafik Szafa, a síita szervezet egyik vezetője megerősítette, hogy átadták a két katona földi maradványait. A Hezbollah első ízben erősítette meg, hogy a 2006-os háborúban elfogott két katona meghalt. Az izraeli hatóságok DNS-vizsgálattal végzik el a holttestek azonosítását.

Meteor okozta az izraeli ufópánikot

Továbbra sem tudják, hogy mi okozott óriási pánikot kedden este Izraelben. Több százezer szemtanúja volt Tel-Avivban és környékén annak, hogy váratlanul keleti irányból egy nagy, rendkívül fényes és sivító hangot hallató tárgy jelent meg keleti irányból az égen, majd hosszú csíkot hagyva maga után eltűnt a Földközi-tenger irányába.

Robbantani akartak a lövöldöző isztambuli merénylők

Terrortámadás érte az isztambuli amerikai konzulátust. A fegyveresek egy autóból tüzet nyitottak a diplomáciai képviselet épületére. Az őrök viszonozták a lövéseket. Három terrorista és három rendőr meghalt.

Egyelőre nem tudni, ki áll a támadás hátterében, a CNN-Türk török hírtelevízió úgy tudja: az egyik terroristának szíriai útlevele volt.

Tagadják a szkinhedek, hogy faji alapon ütöttek

Részben visszavonta korábban tett vallomását a pécsi bíróságon kedden az az öt barcsi fiatal, akiket azzal vádolnak, roma származásuk miatt támadtak két nőre Szigetváron.

A gyűlölet mindig talál okot

Ön askenázi főrabbiként elsősorban az európai gyökerekkel rendelkező zsidóságot képviseli. Az utóbbi időben látványosan javult Izrael kapcsolata az Európai Unióval mind politikai, mind gazdasági területen. Ez nem volt mindig így. Minek tulajdonítja a fordulatot?

Multifunkcionális kft. viseli a gárda nevét

Magyar Gárda Kft. néven új céget jegyeztetett be Schön Péter, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítója - írja a Népszabadság.

A napilap szerint a vállalkozás fő profilja a személybiztonsági tevékenység, de szakmai középfokú oktatást, sport és szabadidős vagy kulturális képzést is végezhet. A társaság a nyomozást, valamint a könyv és napilap kiadást is felvette tevékenységi körébe.

40 ezer rakétával építi a békét a Hezbollah

A Hezbollah megháromszorozta rakétái számát a 2006. nyári háború óta - vélik az izraeli hírszerzés szakértői, akik szerdán számoltak be erről a biztonsági kabinetnek. Mindeközben nagy- és közepes hatótávolságú rakétákat tesztelt Irán, melyek elérhetik Izraelt és a Közel-Keletre telepített amerikai bázisokat.

A közszolgálati rádióban elhangzott értesülés szerint a libanoni síita terrorszervezetnek most mintegy 40 ezer rakétája áll készen arra, hogy kilőjék őket Izraelre.

Közbiztonság javító sétára indul a Gárda Szarvason

Az elmúlt hetekben történt bűncselekmények miatt éjszakánként "egészségügyi, közérzet és közbiztonság javító sétákra" indul a Magyar Gárda mozgalom - olvasható közleményükben.

Új kormány nézhet szembe a terroristákkal

Szeptember 17-én választ új vezetőt a legnagyobb izraeli kormánypárt, és a győztes novemberig új kormányt alakít - jelentette szerdán az izraeli közszolgálati televízió.

A híradás szerint erről a korrupció gyanúja miatt eljárás alatt álló Ehud Olmert miniszterelnök és legnagyobb riválisa, Cipi Livni külügyminiszter kötött egyezséget, és a Kadima vezetősége csütörtökön véglegesíti a megállapodás eredményét.

Antiszemitizmusra mindig találnak okot

Nem gondolom, hogy Európa Izrael ellensége lenne, mondta a mind gyakoribb antiszemita jelenségekre reagálva az ATV Egyenes beszéd című műsorában Jona Metzger. Ami pedig a világpolitikát illeti, Izrael főrabbija szerint nem biztos, hogy a zsidó államnak az Európai Unióhoz kellene csatlakozni, azon egyszerű oknál fogva, hogy Izrael egy közel-keleti ország.

Fajvédők és csendestársak

Az Anschluss után az antiszemita magyar politikusok az antiszemita német politikusok kedvében (és széles magyar tömegek kedvében) is akartak járni és a Képviselőház elé terjesztették a "társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról" szóló törvényjavaslatot. Önálló magyar lépésről volt szó, 1938-ig a Harmadik Birodalom a zsidókérdésben nem próbált meg nyomást gyakorolni Magyarországra.

Az arabok 2010-ig megnyerik az olajháborút

"Egyértelműen a harmadik olajársokknál tartunk" - jelentette be a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezetője, Nobuo Tanaka a Madridban megrendezett Világ Olaj Konferencián. A szervezet előrejelzése szerint néhány éven belül, 2010 után a kínálat már nem fogja fedezni a világszerte megnövekedett olajkeresletet. Mindeközben Abdullah király, Szaúd-Arábia királya kijelentette: az olajimportáló országoknak hozzá kell szokniuk a magas árakhoz.

Az olajkonferencia a pohár fenekéről

Suchman nem hagyja annyiban a gyűlöletet

Nemzetközi jogász szakmai fórumot hív össze Suchman Tamás a Büntető törvénykönyv (Btk.) módosításának kidolgozására.

A szocialista országgyűlési képviselő szerdán elmondta: a több országból érkező, nemzetközi hírű jogtudósok feladata az lenne, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg a gyűlöletbeszéddel és a gyalázkodással, illetve azok büntethetőségével kapcsolatosan.Hozzátette, a grémium jogászi munkáját ígérete szerint segíti majd Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság leköszönő elnöke.

Japán közvetítés Izrael és a palesztinok között

Egy Ciszjordániában japán tervek alapján felépítendő agráripari vállalkozásról állapodtak meg szerdán Tokióban az izraeli-palesztin-jordániai béketárgyalásokon.

Náci propagandafilm a református templomban?

Július 4-én, pénteken este egy harmadik helyszínen mindenképpen bemutatják az 1940-ben forgatott Jud Süss című filmet, sőt egymás után kétszer is - írja a pénteki Népszava.

Sarkozy a Bibliára alapozza a zsidó állam jogait

Nicolas és Clara elcsábította az izraeliek szívét - így kommentálta a Sarkozy-látogatást értékelve a France 24 tévécsatorna híradója. A műsor idézett az izraeli újságokból, amelyek rajongással írtak "Clara királynőről”, akinek a népszerűsége már-már a néhai Diana hercegnőjével vetekszik.

A francia elnöki házaspár népszerűsége nem véletlenül ugrott meg Izraelben, és zuhant ugyanakkor a mélypontra az arab világ jelentős részében.

Sarkozyék Izraelben

Izrael enyhített a Gázai övezet blokádján

Enyhített a Gázai övezet blokádján Izrael pénteken, engedélyezve fűtőolaj szállítását a terület egyetlen villamos erőművébe - közölték izraeli és európai uniós illetékesek.

Egy EU-illetékes tájékoztatása szerint mintegy 600 ezer liter fűtőolajat juttatnak el az erőműbe a nahal-ozi átkelőn keresztül. Ez a mennyiség a létesítmény többnapi működéséhez elegendő.

A gárda Gyulán: "dagadt bukszájú kalmárok"

"Szaporodásra képtelen hordáknak", "deviáns, aberrált és elmegyógyintézetbe való buziknak" nevezték Gyulán, a "világtörténelem" első Hideg Büszkeség Napján, a budapesti melegfelvonulás részvevőit.

Nehéz a bujkáló bűnösöknek

Ezen a nyáron nem könnyű a volt náci háborús bűnösök helyzete. Ivan Demjanjuknak, aki a sobibori és majdaneki koncentrációs táborokban volt őr (kb. 600 ezer meggyilkolt zsidó áldozat) már 2005 januárja óta tudja, hogy el kell hagynia az Egyesült Államokat.

Libanon nem hajlandó tárgyalni Izraellel

Izrael béketárgyalásokra szólította fel szerdán Libanont, a lépés illeszkedik abban a folyamatba, amelynek célja csökkenteni a feszültséget a térségben.

A Libanon felé való legvilágosabb izraeli nyitás csupán néhány héttel azt követően történt, hogy Izrael és Szíria bejelentette, újraindították közvetett béketárgyalásaikat, amelyek nyolc éve omlottak össze.