Két pisztolylövés

Forrás: Híradó

Két pisztolylövés

2007. november 10. 11:48

Három részes magyar tévéjáték november 14-én, 15-én és a 16-án 20.05-től az m2-n

Magyar tévéjáték, 1977

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

1. rész Lövés dörren, és egy ember zuhan le a Kálvária-dombról. Ki az áldozat, akinek teste összezúzódott a sziklákon? És ki a másik áldozat, akinek holttestét a Duna-parton találják meg, pisztolygolyóval a fejében? Egy Opel Rekord gépkocsit láttak a tanúk mindkét színhely közelében. Van-e kapcsolat a két gyilkosság között, s ha van: miféle? - Sok kérdésre kell megtalálnia a választ Magos őrnagynak és csoportjának, míg a sokszálú, időben is messzire visszanyúló, rejtélyes ügyet kibogozza.

2. rész Egy rejtélyes gyilkossági kísérlet újabb nehézségek elé állítja a nyomozókat:a tatai gázgyár köztiszteletben álló dolgozóját, Szenes Nándort ugyanolyan típusú fegyverrel sebesítik meg, mint amilyet az előző gyilkosságoknál használtak. A két ügy összefüggésben van egymással? Magos őrnagy és munkatársai a háború alatt sokat szenvedett zsidó ember múltjától igyekeznek választ kapni a homályos kérdésekre. A nyomozás során fény derül Szenes Nándor kettős életére és arra, nagyon jól ismerte a Kolek házapárt. Kolek Béláné azonban nem hajlandó segíteni a nyomozóknak, inkább öngyilkosságba menekül.

3. rész Mirkó jelentkezik a rendőrségen, hogy ő lőtte le Szenest. Vallomásából kiderül, hogy Szenes egy személyben Paul Webber SS százados és Verlaky Dénes csendőr főhadnagy. A nyomozóknak csellel sikerül elfogni Szenest, abban a pillanatban, amikor Mirkót le akarja lőni.

Garas Dezső

Bencze Ferenc

Gáti Oszkár

Tarján Györgyi

Tímár Éva

Gordon Zsuzsa

Szerencsi Hugó

Pécsi Ildikó

Hetényi Pál

Solti Bertalan

Gera Zoltán

Némethy Ferenc

Mág Bertalan regényéből a forgatókönyvet írta: Semsei Jenő és Kertész Ákos

rendező: Rényi Tamás

MTV