Zsidó származású magyar hírességeket írok össze. Ebben kérek segítséget: link, nevek, stb…
Köszönöm előre!
Bodó Előd, Marosvásárhely

9 hozzászólás to “zsidó származású magyar hírességek”

  1. rosalie

    Zsidó sportolókat találhatsz a http://www.maccabi.hu -n

    rosalie

  2. sofar

    …valamint rengeteg zsidó hírességet a http://hiresmagyar.lap.hu/ és a http://nobeldijasok.lap.hu/ cimeken, csak bele kell kukkantani az életrajzokba 🙂

  3. Ernoe

    Belenéztem a linkekbe és feltüntt, hogy több neves ember vagy nem találhato meg benne vagy pedig csak „sablonokat” lehet a nevük mellett olvasni.

    Ez bánt, különösen olyan kiemelkedö embereknél mint Wigner Jenö vagy Lánczos Kornél.

    Ha tudnánk, értenénk, hogy mit is alkottak ezek a nagy emberek akkor sokkal jobban lehetne öket becsülni. Es nem lenne a Wignerböl egy egyszerü bombaépitö ami egy teljesen téves kép.

    Szivesen hozzáfüznék egyet-mást a „laudátiokhoz”.

    Üdv.
    Ernoe

  4. evabarat

    ebarat Csak semmi összeirás,
    javasolnám ezt a „tisztességes ” munkát sürgősen abbahagyni, mert soha rosszabbkor nem történne meg ez az összeirás. Itt ma nem jobban megbecsülni, hanem minnél jobban lejáratni cimü fejezet történik.
    Ezért jobban tenné, ha összeirna szép virágokat, vagy állatokat, de az embereket és főleg zsidókat hagyja ki, ha javasolhatom.

  5. Anonymous

    Ajanlom Artur Zempliner publikaciojat ami igaz csehul van szerkeszt ve: Encyklopedia vyznamnych osobnost ve viru Zidovskeho osudu – 2000 :Enciklopedia kivalo szemlyisegek a Zsido hitben es sorsban

  6. Gerson

    Azért én nem hagynám ki a Zsidó Lexikont sem !

  7. rofia

    Rofia
    Megjelent Simonyi Pálné és Horák Magda szerkesztésében a „KIK VOLTAK ŐK? Nemzetküzi zsidó életrajzi lexikon” 2003-ban Budapesten.
    A magyarok is megtalálhatók benne.

  8. cipora

    Kérem, keresen meg zsidó származású hírességek ügyében.
    Máskülönben az a véleményem, hogy egyik módszer az antiszemitizmus ellen, ha tudatjuk kedves honfitársainkkal, hogy mit kaptunk a zsidóságtól is.
    A Nemzetközi Zsidó Lexikon egyik munkatársa.

  9. Anonymous

    Helló!

    Ha van rá mód, kérlek, küldd el a gyűjteményedet emailen nekem. Évek óta a családfa kutatás során mi is elkeztük gyűjteni, de elég rövidke a listánk sajnos, remélem sokkal többet találtál. Szívesen átküldöm a miénket. Köszike Eszti