J'accuse

Tiltakozom!

Tiltakozom az ellen, hogy sem a MAZSIHISZ, sem azok akik egyet értenek vele nem hajlandók érdemben válaszolni a kérdéseinkre. Vártam türelmesen több hetet. Elég volt! Ha Önök kizárólagos igényt formálnak a magyarországi zsidók érdekeinek képviseletére ne merészeljék semmibe venni kérdéseinket! Értelmes, logikus válaszokat kérek (ha nehezükre esik, akkor is).
Nem érem be azzal a hülyeséggel, hogy zsidó az, aki Mozessel együtt jött el Egyiptomból. Ezzel a válasszal egy kicsit elkésett Feldmayer úr. Talán Hitlert, Sztálint,Rákosit kellett volna erröl meggyöznie!

ad 1 Miért félnek mint a tüztöl a zsidó nemzetiség kifejezéstöl? 1944-ben nem volt zsidó nemzetiség, ez nem akadályozta meg a magyar hatóságokat, hogy 600 ezer "honfitársukat" kiszolgáltassanak a náci Németországnak. Beleértve azokat is, akik lemondva arról, hogy Mozessel jöttek ki Egyiptomból, kikeresztelkedtek. Beleértve zseniális irókat, költöket,olimpiai bajnokokat.
Ennél még rosszabb is történhet velünk, ha kimondjuk, hogy zsidó nemzetiségüek vagyunk?

ad 2 Miért állítják élesen szembe a zsidó vallást és a zsidó nemzetiséget? Ugyan miért ne lehetne valaki vallásos és tarthatná magát zsidó nemzetiségünek egyszerre? A cionizmus vallásos formájáról tán nem hallottak?

ad 3 100 ezerre teszik a magyar zsidók létszámát. Ha jól emlékszem, Ön becsülte 10 ezer alá, akik rendszeresen járnak zsinagógákba, rendszeresen vesznek részt a vallási megmozdulásokon. A többiekkel mi légyen Feldmayer úr? Probáljanak asszimilálodni? A zsidóság számára elvesznek, a többségi nemzet sose fogadja be öket!

ad 4 Mit jelent az Ön számára Israel? Egy külföldi országot a sok közül? Ha annál többet,ugyan miért? Kb 20% kisebbség van, többségében palesztin, akik nem hiszem, hogy Mozessel jöttek volna Egyiptomból. A 80% többsége, zsidó nemzetiségünek, israelinek tartja magát! Függetlenül attól ki mennyire vallásos.

Hát kezdetnek talán elég ez a 4 kérdés. Zola hiressé vált röpiratának a címét nem véletlenül választottam. A Dreyfus per idején, a francia zsidók többsége meghúzta magát, és keresztény franciák álltak ki Dreyfus mellett, néhány kivétellel. Ne kövessük el ezt a hibát! Vállaljuk identitásunkat!

masada
Várom a válaszokat. Kitartó ember vagyok:) Tételes, egyenes, logikus válaszokat várok! Nem hivatkozásokat itt,ott megjelent cikkekre.

Masada's picture
Masada
Regisztrált: 2005.10.24.
link 3154 | Submitted by Masada on 2005, December 20 - 19:14. | Login to post comments

masada

Ajsher, azt te el sem tudod képzelni,milyen eröfeszítésembe kerül, hogy csak ennyire legyek indulatos:). Amúgy olvastam én már töled is indulatos hozzászólást:)
Kedves Mari, én itt természetesen nem a MAZSIHISZ-töl várok a kérdéseimre választ, hanem azoktól, akik zsigerböl, legalább olyan indulattal mint én, anélkül hogy imernék a kezdeményezöket (mintahogy én sem ismerem) mindenféle sanda szándékot tulajdonítva nekik, szinte kiátkozták öket és azokat, akik a kezdeményezésüket pozitivan fogadták.
4 azaz négy roppant egyszerü kérdés:) édota, Karácsony úr, kinek cikkével édota maradéktalanul egyetértett, miért nem válaszoltok rá?
Ami pedig a MAZSIHISZ-t illeti, lehet, hogy túl élénk a fantáziám, de én bizony el tudom képzelni, hogy a vezetöség ráállít egy alacsonyabb beosztású embert, hogy figyelje a jelentösebb zsidó site-okat. Hisz a mi érdekeinket képviselik, igazán nem ártana ismerniük, miröl mi a véleményünk. A diktatúrának vége van, jelentem alássan, mélyen tisztelt vezetöség. Már csak a látszat kedvéért is, illene néhány gondolatot odavetni az egyszerü embereknek is (feltéve, természetesen, hogy van:) )


adatlap
ajsher's picture
ajsher
Regisztrált: 2004.03.20.
link 3153 | Submitted by ajsher on 2005, December 20 - 08:46. | Login to post comments

Masada lelkem ,
erezhetoen indulatos vagy - amit a Te aspektusodbol nezve megert minden minimalis empatiaval rendelkezo emberforma. A Napfeny ize valoban elementarisan loki a "mitsemtudot" tortenelmi tanulsagok tagabb horizontja fele ,kivalo film. Erezheto Benned a tenniakaras forro szele,az elkotelezettseg,a hatarozott kiallas,stb. -- ezzel egyutt fogadd el a Mari javaslatat,szelid es praktikus.Ehhez en csak azt fuznem
hozza,hogy a siker erdekeben ne legyen szamonkero es vadlo a tone(hang), ez megiscsak egy nemzeti-identitasbeli dialogus,ahol megegyezni kell.
Sok sikert hozza, tenykedesedet tamogatva es alairva , hibuki
ajsher


adatlap
Mari's picture
Mari
Regisztrált: 2005.05.02.
link 3152 | Submitted by Mari on 2005, December 19 - 21:21. | Login to post comments

Kedves masada,

a kérdéseidre jogosan várod a választ. Szerintem, a megkérdezettek talán nem is olvassák a Sófárt, következésképp, nem is tudják, hogy válaszolniuk kellene.

A mazsihisz fórum oldalán talán nagyobb sikerrel jársz!

üdv. Mari


adatlap
Masada's picture
Masada
Regisztrált: 2005.10.24.
link 3151 | Submitted by Masada on 2005, December 19 - 19:33. | Login to post comments

masada

Csaknem 6 napja van fent 4 egyszerü kérdés. Ezek a kérdések, egy olyan témával kapcsolatosak, mely téma szinte hisztérikus rohamokat váltott ki egyesekböl. A MAZSIHISZ nem hisztériázott, hanem vétózott. Hát nincs Önök közt egy ember, akinek lenne bátorsága és esze, hogy válaszoljon, megprobálja elmondani miért volt olyan ellenséges, rosszhiszemü a nemzetiségi kezdeményezéssel szemben? Álláspontját megprobálja logikusan, ésszerüen kifejteni.
Kedves Ebarat, a kérdésekben tényleg benne foglaltatik a válasz, az én logikám szerint. De lehet, hogy van más logika is. Cáfoljanak, érveljenek, vagy ismerjék el, hogy egész egyszerüen gyávák, és kényelmesebb megprobálni beleolvadni a többségi nemzetbe, elfeledni elödeink tragédiáját. Mindenesetre ismét ajánlom az asszimilálódni kivánó "magyar zsidók"-nak Szabó István: A Napfény Ize cimü filmjét.
Aztán álljanak a tükör elé, nézzenek bele, és döntse el mindenki, hogy kellemes, vagy kellemetlen a látvány. Ha ne adj Isten egy kis nyál gyülne össze a szájukban, ne tartsák vissza magukat:)
Önök gyávák, még vitatkozni, érvelni is gyávák!


adatlap
rosalie's picture
rosalie
Regisztrált: 2005.11.16.
link 3146 | Submitted by rosalie on 2005, December 17 - 16:39. | Login to post comments
Előzmények: ‹ 3144

Remélem a nemzetiségi kezdeményezésből mégis lesz valami!


adatlap
Masada's picture
Masada
Regisztrált: 2005.10.24.
link 3144 | Submitted by Masada on 2005, December 16 - 16:56. | Login to post comments

masada
Nem a vallás oldaláról várok választ, mégcsak nem is csak a MAZSIHISZ-töl várok választ. Az elemi logika nevében várok választ, azon a jogon várok választ, hogy feltettem 4 egyszerü kérdést. Hát nincs annyi bátorság, sem a MAZSIHISZ sem az ezen a fórumon megszolaló ellenzök részéröl, hogy szembe nézzenek ezzel a 4 kérdéssel? És szembenézzenek saját magukkal? Csaknem 3 napja van fent ez a 4 kérdés!
Uraim, Önök gyávák és/vagy buták! Itt már rég nem a nemzetiségi kezdeményezésröl van szó. Abból nem lesz semmi. Itt már rég saját önbecsülésünkröl van szó!!!


adatlap
evabarat's picture
evabarat
Regisztrált: 2005.11.24.
link 3132 | Submitted by evabarat on 2005, December 14 - 02:46. | Login to post comments

ebarat
egyetértek. A kérdésekben azonban benne foglaltatik a válasz is. Nem hiszem, hogy érdemi választ kell várnia a Mazsihisz-től, hisz ellenérdekeltek. De ha mégis a vallás oldaláról vár választ, akkor azt hiszem sokáig kell várnia. Mégpedig azért, mert itt alapvetően másról van szó. De azt hiszem eleget mondtam.


adatlap
evabarat's picture
evabarat
Regisztrált: 2005.11.24.
link 3133 | Submitted by evabarat on 2005, December 14 - 02:46. | Login to post comments

ebarat
egyetértek. A kérdésekben azonban benne foglaltatik a válasz is. Nem hiszem, hogy érdemi választ kell várnia a Mazsihisz-től, hisz ellenérdekeltek. De ha mégis a vallás oldaláról vár választ, akkor azt hiszem sokáig kell várnia. Mégpedig azért, mert itt alapvetően másról van szó. De azt hiszem eleget mondtam.


adatlap