Forrás: Mazsihisz

Tisztelt Szerkesztő úr! Alulírott, mint személyemben is érintett szeretnék reagálni a lapjuk január 7-i számában a „vélemény” rovatban „Fel kéne szabadulni már” című Vári György tanár által jegyzett cikkre.

Mielőtt az írást minősíteném, fel kívánom vetni magának az újságnak a sajátos szerepét abban, hogy ez a cikk megjelenhetett.

Kritikátlanul helyt ad a T. Szerkesztőség egy ilyen írásnak anélkül, hogy venné a fáradtságot, hogy meggyőződjön arról, hogy van-e fogalma arról a Népszabadság olvasóinak, hogy a MAZSIHISZ közgyűlést tartott.

Sem én, sem az Elnökség nem emlékezik arra, hogy mint a történelmi egyházak egyikének eseményéről lapjuk beszámolt volna.

Itt jegyzem meg, hogy a konzervatív lapok – kritikáink ellenére – legalább azt a fáradtságot veszik, hogy közlik a MAZSIHISZ álláspontját, melyet azután, többnyire botrányt keltő kommentárokkal egészítenek ki.

Magáról az írásról annyit, hogy sajátos hangvétele és stílusa egyértelművé teszi a szerző szándékát, melyhez a szerkesztőség megfelelő fórumot biztosított. Számomra és valamennyi résztvevő számára egyértelmű, hogy a szerző úgy tájékoztatott az eseményről, hogy azon nem volt jelen, nyilvánvaló, hogy az eseményről megjelent valamilyen tudósítás alapján fogalmazta meg mondanivalóját.

A fent leírt körülmények, és tények ismeretében a hivatkozott cikk címét sokkal inkább a Népszabadság szerkesztőségének kellene megszívlelnie, mint a demokratikusan megválasztott és működő MAZSIHISZ-nek.

Dr. Vass Sándor

A BZSH elnökségének tagja

Tisztelt Vass Sándor Úr!

A levelét köszönjük. A Fórum rovat arra való, hogy különböző nézetek helyet kapjanak benne. Ha a MAZSIHISZ képviselője, vagy bárki a MAZSIHISZ védelmében érdemben reagál Vári György cikkére, le fogjuk hozni. Ha az érintettek jelentkeznek, hogy ők nem is azt mondták, amit idéztek tőlük, ők is szót kaphatnak. Eddig azonban ilyen levelek nem érkeztek. Ezzel a kritikával nem tudunk mit kezdeni. Miért ne közöltük volna le?

Ami a MAZSIHISZ közgyűlését illeti: nem szoktunk minden ilyesféle eseményről automatikusan hírt adni semmilyen egyház esetében. Amikor a szerkesztő kollégák úgy ítélik meg, hogy a figyelmünkre érdemes dolgok történnek ott (mint pl. tavasszal), akkor írtunk róla, ha nem úgy ítélik meg, akkor nem. Ettől még bárki idézheti az ott elhangzottakat, ez nem lehet ok arra, hogy egy írást visszautasítsunk.

Tisztlettel:

Révész Sándor

Népszabadság

Mazsihizs news

2 hozzászólás to “A hír szent, de csak a Népszabadság véleménye szabad? – avagy egy meg nem jelent vélemény története”

  1. rudasj

    Rudas János
    Ha jól emlékszem latin (ókori római) eredetű ez a szólás (vagy közmondás?), hogyaszongya:
    HA HALLGATTÁL VOLNA, BÖLCS MARADTÁL VOLNA! (mármint a levélíró V.S.)

  2. sofar

    😀