Forrás: Magyar Hírlap

Álláspont

Duray Miklóst életveszélyesen megfenyegették. S ezt tették Csáky Pállal is.

Ha cinikus lennék, azt mondhatnám, Duray igazán megszokhatta. Amikor a kommunista diktatúra idején megírta a Kutyaszorítóban című művét, nem csak fenyegették. El is vitték. Ugyanazok. Ha név szerint nem is, de a lényeget tekintve igenis. És Duray az akkori hivatalos Magyarországtól éppúgy nem várhatott semmilyen segítséget, mint most. Az akkori hivatalos Magyarországnak akkor is fontosabb volt az „elvtársi szolidaritás”, mint Duray. Az eszme és a rendszer felülírt mindent. Emberséget, hazát, szolidaritást, erkölcsöt, igazságot. Az akkori hivatalos Magyarország elhatárolódott Duraytól, és E. Fehér Pálok képviseletében vívta harcát a bűnös nacionalizmusok ellen. Éppen, mint most.

Nem változott semmi sem. A fejekben nem változott semmi. Ha Duray nacionalista volt akkor, amikor a nemzeti kommunizmusok gyalázták és tették tönkre a határon kívül rekedt magyarságot, akkor Duray természetesen nacionalista most is. A szentenciát ugyanazok a gazemberek mondják ki, vagy a régi gazemberek szellemi-lelki utódai. Az új gazemberek. Akik még sokkal rosszabbak.

Hogy Durayt és Csákyt életveszélyesen fenyegetik Szlovákiában, a 21. század elején, az Európai Unió kellős közepén – az önmagában vérlázító. De van vérlázítóbb. Az, hogy Durayt senki sem fogja itthon megvédeni a hivatalos Magyarország nevében. Mert ez a mostani hivatalos Magyarország a nemzettagadók Magyarországa. A 2004. december 5. Magyarországa. Amikor „hullarablók” lettünk. „A legpocsékabb nemzet”. Teleki Pál szavai ezek. Öngyilkossága előtt írta a kormányzónak. S ennek a Telekinek nem lehetett szobrot állítani itthon, mert jöttek a múltkereskedők, a lélekkufárok, a történelem-gyalázók, az új undokak, és hisztériáztak. Pfuj!

Siránkozhatunk, hogy a szlovák miniszterelnök-helyettes, Caplovic azt merészeli mondani, hogy a „Kárpát-medence” fogalom használata ugyanaz, mint a náci „Lebensraum”. Mondhatjuk, hogy Caplovic egy idióta – az! -, de el ne felejtsük, hogy ez a „Kárpát-medencézés” idehaza hangzott el először, két nappal Caplovic előtt. Egy magát felelős magyar értelmiséginek gondoló lélekkufár szájából.

Mondtam már: a szlovákok, románok, szerbek éppen annyit fognak megengedni maguknak, amennyit Magyarország eltűr. Magyarország pedig ma mindent eltűr. Mert önfeladó, gyalázatosan gyáva senkik irányítják, és mögöttük áll az önfeladó, gyalázatosan gyáva értelmiség. S miközben ez a helyzet, a mostani nyugati világ minden eresztékében recseg-ropog. Ez a civilizáció a végóráit éli. Emlékezzetek szavamra: húsz év múlva nem lesz Európai Unió, mert életképtelen, s mert semmi nem tartja életben, csak a piac meg a zsozsó. Szét fog hullani, miképpen a globalizáció is. A jövő a nemzetállamoké.

S abba a harcba megint mi fogunk a leggyengébben, legszánandóbban belecsöppenni. Erről szól most minden. Például Durayék megfenyegetése is. Most vagyunk csak igazán kutyaszorítóban.

Bayer Zsolt

Comments are closed.