Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2008. július 15.

Kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt a Gyulai Nyomozó Ügyészség vizsgálatot folytat egy, az eset miatt szolgálati viszonyáról lemondott rendőr ellen – erősítette meg a Hír6.hu értesülését Zemplényi László, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nem mindennapi eset részleteiről egyelőre – éppen a nyomozás érdekeire hivatkozva – keveset árul el a nyomozást végző ügyészség. Annyit azonban tudni, hogy a rendőr kocsijában találták meg a kábítószert. A Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője nem zárta ki, hogy az ősz folyamán megszülethet az ügyben a vádemelés.

A Hír6.hu információi szerint egy közúti ellenőrzés során „bukott meg” néhány héttel ezelőtt a rendőr. Azt még nem tudjuk, hogy ez egy sima közúti ellenőrzés volt, vagy bizonyos előzetes információk alapján régebb óta figyelték már kollégájukat a rendőrök. Ha ez utóbbi változat az igaz, akkor nem elképzelhetetlen, hogy egy felállított csapdába sétált bele az exrendőr. Most csak az biztos, hogy ennek során az autójában kábítószert találtak. Ennek mennyiségéről sem árult el semmi közelebbit a vádhatóság.

A kábítószer felfedezését követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az előzőleg határőrként dolgozó férfit, aki a nemrégiben történt összevonás során került a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság állományába.

Zemplényi László, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője a Hír6.hu-nak elmondta: a 30 napos előzetes letartóztatásának felét töltötte a rácsok mögött a gyanúsított, aki éppen kedden került szabadlábra. Ugyanis immár nem állnak fenn azok a körülmények, amelyek nyomán esetlegesen befolyásolhatta volna a nyomozást és annak eredményességét a gyanúsított.

Kapcsolódó Cikkek

A szaktárca és a szervezők is elégedettek a rendőrökkelSilány közegbenMérlegekDroglátó mint gerillamarketingAlakul a „kábítószeretikett”Megtalálták az elkötött Volán busztNe a Magyar Gárda, inkább önkormányzati rendőrség tartson rendet?Újabb fotók a melegfelvonulás ellentüntetőirőlA miniszter elégedett a rendőrséggelRégi magyar devianciatovábbi cikkeink

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.