Forrás: NOL

Mottónk: „A reggeli péksütit majszolva nézzük a sajtot”

NOL * Lapzsemle * 2008. július 16.

Hány perc alatt érkezett Kolonics Györgyhöz a segítség?

A Markó utcából indult a rohamkocsi Kolonics Györgyhöz, mivel a csepeli mentőállomás rohamkocsija el volt foglalva, így 17-18 perc alatt értek a helyszínre – mondta el a Klubrádiónak Zerkovicz Kristóf, a mentők szolgálatvezető főorvosa. A Kontra című műsornak nyilatkozva hozzátette: Budáról egy szakorvost is útnak indítottak egy személyautóval. Előzőleg Ludasi Róbert, Kolonics György edzője azt nyilatkozta a távirati irodának, hogy több mint fél órát vártak a mentőkre, miközben próbálták újraéleszteni kenustársával, Kozmann Györggyel. Arról is beszélt, hogy összesen egy órán keresztül küzdöttek a 36 éves többszörös olimpiai bajnokért a csepeli kajak-kenu telepen. A tréner szerint harminchét perc alatt ért ki a mentőautó, az újraélesztést a mentősök is folytatták, infúziót is adtak neki, de már semmi sem segített rajta.

Részletek a Klubrádió honlapján, a július 15-i műsor meghallgatható a >

AZ MTI LAPSZEMLÉJE

Bírósághoz fordul a XII. kerület a turul-szobor ügyében

Szerdai lapinformációk szerint bíróságon támadja meg a XII. kerületi  önkormányzat a közigazgatási hivatal héten meghozott döntését a  Turul-szobor lebontásáról.

A XII. kerület érthetetlennek tartja a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal döntését és bírósághoz fordul. A  kerület szerdán adja be keresetét a döntés ellen, kérve, hogy a  bíróság a jogi eljárás idejére függessze fel a bontási határozat  végrehajtását – mondta Váczi János a kerület polgármesterének  kabinetfőnöke a Népszavának.

A kabinetfőnök a Magyar Nemzetnek nyilatkozva hozzátette:  szerinte az eljáró hivatal a főpolgármesterrel együtt mesterségesen  szítja a feszültséget a kérdésben.

Novák Előd, a Jobbik akciócsoportjának vezetője a napilapnak azt  mondta: ha kell, akár ezer embert is mozgósítanak a szobordöntés megakadályozására. (MTI)

Újabb tavakon épülhet ki viharjelző rendszer

Újabb tavakon épülhet ki a viharjelző rendszer a Balaton és a Velencei-tó után az  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tervei szerint – írta a  szerdai Népszava.

A Fertő tavon a szomszédos Ausztriával közösen EU-pályázat keretében építenének ki egy viharjelző állomást, míg a Tisza-tónál  egy teljesen új rendszert telepítenének öt jelzőállomással – mondta  Máté József, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  főosztályvezetője a napilapnak.

A balatoni tapasztalatok szerint egy viharjelző állomás  kiépítése 25 millió forintba kerül. A rendszer fenntartása például a Balatonnál 80 millió forintba kerül évente – írta a Népszava. (MTI)

300 milliós pályázat reklámügynökségeknek a Miniszterelnöki Hivataltól

Háromszáz millió forint értékben tárgyalásos közbeszerzési pályázatot írt ki a  Miniszterelnöki Hivatal reklámügynökségi szolgáltatásokra – értesült  a szerdai Világgazdaság.

Az Európai Unió hivatalos webhelyén közzétett felhívás szerint a pályázati keret bruttó 300 millió forint – írta a  gazdasági napilap.

A nyertes feladatai között szerepel egyebek mellet kommunikációs  kampánystratégiák és kreatív tervek készítése a Miniszterelnöki Hivatal számára – olvasható a Világgazdaságban. (MTI)

Tíz település kapott támogatást

Tíz Tolna megyei település kapott összesen csaknem 100 millió forintos  központi segítséget – közölte a Tolnai Népújság szerdán.

Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések közül Tamási kapta a legnagyobb összegű támogatást kötelező  feladatai ellátásához, 56 millió forintot, pénzhez jutott még  Attala, Felsőnyék, Grábóc, Kakasd, Magyarkeszi, Mórágy, Ozora,  Szakcs és Tolnanémedi.

A lap szerint a villamos energia árának kompenzálására Ozora és Kakasd pályázatát összesen 2,7 millió forinttal támogatták. (MTI)

Felfüggesztik a Zsanett elleni nyomozást

Napokon belül felfüggesztik a hamis vád miatt indított nyomozást a Múzeum körúti  erőszak sértettjeként ismertté vált  E. Zsanett ügyében – értesült a  szerdai Magyar Nemzet ügyészségi forrásból.

A nyomozást azért függesztik fel, mert az ügyészség szeretné megvárni az E. Zsanett által indított pótmagánvádas eljárás végét a  Fővárosi Bíróságon. A lány ügyvédje azt követően terjesztette elő a  pótmagánvádat, hogy ügyükben tavaly év végén megszüntette az  eljárást az ügyészség – írta a napilap.

A fiatal nő feljelentése szerint tavaly májusában Budapesten, a  Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd ketten megerőszakolták a három másik jelenlétében – emlékeztetett a Magyar Nemzet. (MTI)

Szakértői kormányt szeretne egy pécsi MSZP-s

Az MSZP egyik pécsi alapszervezetének titkára a párt következő kongresszusán  kezdeményezi, hogy Gráf József agrárminiszter vezetésével alakuljon  kisebbségi szakértői kormány. Komáromi István erről a szerdai Magyar  Hírlapnak nyilatkozott.

A politikus eddig országosan kétezer támogató aláírást gyűjtött annak érdekében, hogy az MSZP rendkívüli tisztújító  kongresszust hívjon össze. Komáromi István azt követően  felfüggesztette az aláírásgyűjtést, miután kiderült, hogy a  szocialisták választmánya szeptemberben határoz a kongresszusról –  tette hozzá a napilap.

Komáromi István országos mozgalmat is indított az MSZP-vezetés  reformja érdekében, amelynek – mint mondta – már most „igen jelentős a bázisa” – olvasható a Magyar Hírlapban. (MTI)

Kapcsolódó Cikkek

Az akadémikus undorodik„Egy cigány megrugdosása félmillkából kijön”Eltemették Faragó Sándort, a PingpongdokitEz Borsod, ez Miskolc, uram!Anti- és filoszemitákrólMegható monoki pillanat: segélyekből élők őszinte öröme„Kis náci diák el”„Védik az életet?” Kitől?Orbánék radikális retorikája több ponton tarthatatlanIntoleránsak, empátiahiányosak, boldogtalanok, apatikusaktovábbi cikkeink

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.