Forrás: Népszava

„Igaz nemzeti és radikális személyiségek, mint Kiszely István professzor, és Vona Gábor úgy döntöttek, hogy pótolandó az állami közoktatás hiányosságait és kijavítandó annak bűneit, népfőiskolát alapítanak” – írta több jobboldali portál.

A Magyar Gárda egy új nemzeti mozgalom alapja lehet – írták. Nem véletlen, hogy a gárda keretében szerveződik az Atilla Király Népfőiskola. Az ősszel induló iskolát bárki térítésmentesen látogathatja, „az előadások minden megyében megtartatnak”. A cél „a nemzetnevelés, a magyarellenes rezsim által elhallgatott ismeretek átadása”. A népfőiskolát életre hívókat aggodalommal tölti el „a magyar nemzet szellemi állapota, a közösségtudat eltűnése, a múlt, a jelen és a jövő irányába érzett felelősség megcsappanása”. Az Atilla Király Népfőiskola vezetése ezért célul tűzte ki, hogy a magyar emberek szellemi, lelki és fizikai fejlődésének érdekében cselekedjenek. A főiskola négyes jelszóval írta körül céljait: „Krisztusibb embert! Műveltebb országot! Életerős népet! Önérzetes magyart!”

Az alulról szerveződő népfőiskolákon „sajátos nemzeti és keresztény életrendet tanítanak meg erkölcsi és nemzeti érzéseikben megrokkant magyaroknak”. A tananyag négy fő tanszék között oszlik meg: történelem, kultúra, keresztény erkölcstan és a XXI. század.

Az iskola főigazgatója Kiszely István (aki két évtizede Barguzinban megtalálni vélte Petőfi Sándor csontvázát), témavezető a náciruhás fotója, illetve kirekesztő írásai révén ismertté vált Kosaras Péter Ákos, a tordasi általános iskola nemrég – a lakossági tiltakozás ellenére – kinevezett igazgatója, de felbukkan az oktatói karban Szentmihályi Szabó Péter újságíró is.

Ugyancsak a gárdához kapcsolódó kezdeményezés egyfajta nemzeti „szaknévsor” létrehozása, melynek segítségével „összetalálkozhatnak azok a vállalkozók, akik megbízható munkaerőt keresnek, s azok, akik elveszítették állásukat, akár amiatt, mert vállalták magyarságukat”.

Népszava Online

Comments are closed.