Forrás: MNO

Esztergom polgármestere közössége és a maga nevében levélben kért elnézést Ján Oravecztől, Párkány polgármesterétől azért az atrocitásért, ami július 13-án érte őket. Mint ismert, magyar fiatalok egy csoportját vette őrizetbe vasárnap Párkányban a szlovák rendőrség, mert a hajnali órákban „trianonoztak”, és önkényuralmi jelszavakat kiabáltak a város közterületén.

• „Trianonoztak” – magyar fiatalokat vettek őrizetbe PárkánybanA szervezet, amelynek tagjait Párkányban elfogták, letartóztatták, akik ellen vádat emeltek, magánterületen tartotta rendezvényét. Sajnos nincs eszköz a kezünkben ahhoz, hogy az ilyen, városunkban nemkívánatos rendezvényt, provokációt megtiltsunk, megakadályozzunk – írta Meggyes Tamás.

Meggyes Tamás kijelentette, hogy a magyar gondolkodástól távol áll a letartóztatottak náci viselkedése, az esztergomiaktól az, hogy testvérvárosuk békés, nyugodt életét megzavarják, jó kapcsolataikat tönkretegyék.

Sajnáljuk, hogy ezek a bajkeverők megjelentek az utcáinkon. Erőszakos, gyűlölködő viselkedésük káros, a szervezet nemkívánatos Esztergomban. Az uszításra létrehozott kártékony csoport vezetőivel, tagjaival Esztergom Város Önkormányzata nem kíván fenntartani semmiféle kapcsolatot – nyilatkozta a polgármester.

Meggyes Tamás levelében kéri azokat a hatóságokat, amelyek tenni tudnak e szervezet fellépéseinek, rendezvényeinek megakadályozásáért, tegyenek meg mindent, hogy ilyen támadás ne érje a közösségüket.

Comments are closed.