Forrás: Mazsihisz

Késő estébe nyúló, viharos testületi ülés után csütörtökön kiderült: ifjabb Hegedűs Lórántné Kovács Enikő, budakeszi alpolgármestere nem hajlandó távozni tisztségéből

Forrás: Népszava

2008. július 5.

Az ezt követelő MSZP-Fidesz-SZDSZ-„nagykoalíció” képviselői emiatt lemondtak a szakbizottságok elnökségéről, illetve tagságáról. Ezzel a város önkormányzata működésképtelenné vált.

A testület többsége egy hónapja határozatban szólította fel Hegedűsnét, hogy mondjon le tisztségéről és mandátumáról. Felrótták neki testületi felhatalmazás nélküli, illetve késedelemmel teljesített intézkedéseit vagy például azt, hogy a 2007-es – az éppen általa előterjesztett – költségvetést nem szavazta meg. Hegedűsné az ülésen bejelentette: az ellene irányuló támadások ügyében megtette a szükséges jogi lépéseket, és nem mond le.

A jogszabályok értelmében egy héten belül rendkívüli ülésen kell megoldást találni a helyzetre. Lapunk úgy tudja, hogy amennyiben Hegedűsné továbbra is makacs, s a polgármester sem vonja meg helyettese feladatköreit, a „nagykoalíció” tagjai elszántak akár a testület feloszlatására és új választások kiírására is.

Tegnap egyébként – Hegedűsné Kovács Enikő erkölcsi és anyagi támogatásával – bemutatták a Göbbels náci propagandaminiszter megrendelésére készített hírhedt antiszemita heccfilmet, a Jud Süßt. A vetítés helyszínét még a jeggyel rendelkező „beavatottak” is csak egy másik, titkos találkahelyen ismerhették meg, onnan vonultak át az előadás helyére.

Comments are closed.