Forrás: Hírtv

Kotrógéppel hajtott a tömegbe egy palesztin munkás Jeruzsálem belvárosában. A támadásban 5 ember meghalt 45 pedig megsebesült. A helyszínre érkező rendőrök lelőtték az ámokfutót. A hatóságok szerint a támadásnak politikai okai voltak. A Hamász tagadta, hogy köze lenne a támadáshoz, de szóvivőjük szerint az nem más mint az izraeli agresszió természetes következménye.

Videók:

Kotrógéppel támadt az emberekre egy palesztin Jeruzsálemben

A palesztin gépkezelő – minden előzmény nélkül – hajtott a kotrógéppel Jeruzsálem egyik legforgalmasabb útjára. Autóknak ment neki, felborított egy buszt, végül a járókelők közé hajtott. Sokan menekülés közben sérültek meg. Az izraeli rendőrség terrortámadásnak minősítette az akciót.

Az akciót egyik palesztin csoport se vállalta magára. „A Hamásznak nem volt köze ehhez a támadáshoz. Ha az izraeliek információi helytállóak, és a támadás valóban politikai célzatú volt, akkor ez nem más, mint természetes válasz a cionista támadásokra” – mondta el Sami Abu Zuhri. A Hamász szóvivője szerint a történtek nem veszélyeztetik a gázai tűzszünetet. Izrael a napokban enyhített az övezet blokádján, részlegesen megnyitva több határátkelőt.

Közben feldühödött palesztinok megostromolták a rafahi átkelőt, követelve az egyiptomi hatóságoktól, hogy teljesen nyissák meg az utat az élelmiszerszállítmányok előtt.

hírTV

Comments are closed.