Forrás: Index

InterNEtadó!2008. június 9., hétfő – Félix,Felicián. ©1999-2008 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.

24 óraCímlapBelföldPuf. Turul| Parlament| Szájbarágó| Budapest| Rendőri túlkapások| Tegnapi újság| SZDSZ botrány| KormányválságKülföldBulvárGazdaságTechTudományKultSportVéleményVideó

RSS

A pénzügyminiszter Orbántól félti az országot

Percről percre

jún. 9. 14:03Csapody Orbánt és Gyurcsányt szapulta

Csapody Miklós az MDF képviselője azt kifogásolta, hogy ahogy 2004-ben a kettős állampolgárságról tartott népszavazás idején Gyurcsány Ferenc, úgy a legutóbbi romániai helyhatósági választásokon Orbán Viktor osztotta meg a magyarságot. Csapody nehezményezte, hogy az RMDSZ ellenlábása, a Fidesz által támogatott Magyar Polgári Párt a Szilágyságban puszta indulásával akadályozta meg a magyarság győzelmét, hiszen az MPP 200 szavazatot kapott, míg a győzelemhez csak 1500 voks hiányzott.

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

jún. 9. 13:53Fodornak mindenki tapsolt

Az együttműködés szükségességét hangoztatta Fodor Gábor napirend előtt annak kapcsán, hogy őt választották az SZDSZ új elnökévé szombaton. Felidézte, a rendszerváltás utáni első években keményen küzdöttek a parlamentben, mégis tiszteletben tartották egymást, volt párbeszéd. Fodor büszke arra, hogy pártja részt vett az ellenzéki kerekasztal munkájában, emlékeztetett arra is, hogy kormány és ellenzék tudott együttműködni a kétharmados törvények elfogadásában, módosításában.

Szerinte újra erre van szükség. A legfontosabb feladatnak az alkotmányos rend megszilrádítását nevezte. Sokan azt mondják, kell egy új alkotmány, de alapvetően ez mégis rendben van, vélte a politikus. Az SZDSZ mindig a leghatározottabban az alkotmányos rend védője lesz, hangoztatta. A másik fontos a gazdasági növekedése emelése.

A közteherviselés átalakítása szolgálja ezt. Ma kevesen fizetnek sok adót, nem ezért küzdöttek a rendszerváltók, húzta alá.

A párt- és kampányfinanszírozás rendbetétele, képviselők költségtérítésének rendezése az ügynökügy lezárása, sorolta a sarokpontokat Fodor Gábor, aki jó pihenélst kívánt képviselőtársainak a nyárra és jó együttműködést szeptembertől. Fodort a parlamenti patkó minden szegletéből megtapsoltak.

jún. 9. 13:48A lélekgyilkosok megszállták az országot

Kettős látásmód árnyékolja be az országot, mondta Lendvai Ildikó. Egy felmérés szerint a családok 15 százaléka látja úgy, hogy nem él meg jövedelméből, 85 százaléka a familiáknak viszont úgy érzi, hogy elboldogul a keresetéből. Ám ha ezektől a familiáktól azt kérdezték, magyarázta az MSZP frakcióvezetője, miként vélekednek más családok megélhetéséről, akkor azt becsülik, hogy 66 százalék nem jön ki a befolyó pénzekből. Azaz Lendvai szerint senki nem a reális helyzetből indul ki. Az a politikai erő, amelyik pedig gerjeszti ezt a hangulatot, egyszerűne lélekgyilkos. (Ez a Fidesz lenne.)

jún. 9. 13:41A kormány értelmezi a vatikáni szerződést

Hiller István riposztjában arról beszélt, hogy az egyházi tanodák a „normál iskolákhoz” képest több közpénzt kapnak, hisz diákjaik után kiegészítő normatíva jár. Így rendelkezik a vatikáni szerződés, mondta Hiller, de csak általanosságban, azt a kontraktus nem részletzi, miként kell pontosan számolni a kiegészítő normatívát.

A több mint tíz éves szerződést egyébként a Fidesz kabinet is elláthatta volna technikai kiegészítéssel, de majd most az oktatási rendszer kormányrendeletben dolgozza ki július 30.-áig a kalkuláció pontos módját. Ami pedig a jelenlegi helyzetet illeti, mondta Hiller, ma egy közoktatási diák után 519 ezer forintos éves normatíva jár, míg az egyházi tanulmányokat folytatók fejpénze 552 ezer forint.

jún. 9. 13:37Lenin követőit bántják

Hoffmann Rózsa a kereszténydemokratáktól az egyházi iskolák finanszírozásának gyakorlatát ostorozza. Az Állami Számvevőszék megállapítására hivatkozott, miszerint a felekezeti oktatási intézmények járandósága kevesebb 2,7 milliárd forinttal, mint ahogy a vatikáni szerződés alapján számolni kellene. A képviselő szerint Lenin szelleme munkál itt, miszerint harcolni kell a vallás ellen.

jún. 9. 13:35Gyurcsány és az apostolok csatája

Gyurcsány Ferenc reagált Navracsicsra, és azt vizionálta, hogy a válság apostolainak (értsd: Fidesz) nem lesz igazuk, no de a növekedés apostolainak (lásd: kormányerők) ígéretei beteljesülnek. Már ha a következő két évben sikerül felpörgetni a piacot.

jún. 9. 13:26Csak Libanont előzte meg Magyarország

A következő napirend előtti felszólalásban Navracsics Tibor a Gyurcsány-kormány első két évét vesézte ki. És egyetért a miniszterelnök korábbi megállapításával miszerint „ilyen fejlesztési programja Magyarországnak nem volt”.

És tényleg, 2006-ban szinte csak Libanonban volt magasabb az infláció, mint Magyarországon, de csak azért, mert háborúba keveredett Izraellel, és megállíthatatlan lett a pénzromlás.

2007-ben és 2008-ban hazánk Európa-rekorder volt az infláció versenyszámban, és az idei 4, 2 százalékos pénzromlás is duplája a lengyelekének és a csehekének. A magyar gazdaság viszont negyedennyira se nő (negyedéves adat: 1,1 százalék), mint az említett két országé. És ami a miniszterelnök kedvenc témáját illeti, mondta Navracsics, a nyugdíjasok a beígért 14. havi járadék helyett 2007-ben négy százalékos reálérték-csökkenést kaptak.

jún. 9. 13:24Kóka megint a bársonyon tapos

Kóka János szerint nehogy már igaza legyen azoknak, akik attól félnek, hogy a Gyurcsány-kormány bársonyosan visszavonul, és kútba esnek a reformok. Az SZDSZ frakcióvezetője úgy látja, hogy előre kell menni a spórolás és a gazdaságélénkítés útján.

jún. 9. 13:20Jó az irány, még csak nem látják

A szocialista Szabó Lajos szerint nem kellene itt Szlovákiával példálozni, ahol jövőre valóban euróval fizetnek. No de akkor az Orbán-kormány itthon miért nem hajtotta végre a posztmeciari korszak szlovák reformjait. És mindenki vegye tudomásul, hogy Magyarország jó irányba megy, csak ezt még sokan nem látják.

jún. 9. 13:18Totózzon Orbán Viktorral!

Az ország válságban van. Ilyenkor kell egy felelős ellenzéki erő, amely hiteles válaszokat ad az ország bajaira. A Fidesz ilyen erő. Orbán Viktor pártelnök góltotózásra hívja a nemzetet.

jún. 9. 13:17Bóhozatreformok

Az MDF frakcióvezetője nem vitatatta, hogy a konvergencia-program végrehajtása során szépen lecsiszolta a kormány a költségvetési hiányt. No de az ország versenyképességéért semmit nem tett, kárhoztatta a kabinetet Herényi Károly, például nem segített a közép- és kisvállalkozásoknak.

Ja, és Herényi szerint semmi érdemi reform nem történt, amit az egészségügyben megpróbáltak keresztül verni, az egy bóhózat.

jún. 9. 13:13A szlovákok dübörögnek, nem mi

Varga Mihály már megint meglepődött Veresen, hisz pont a pénzügyminiszter küldte zuhanó pályára a magyar gazdaságot, épp ezért csendben kellene mardnia az egynesúly témában. (Ne hazudj, kommentáltak hangosan a szocialisták.) 2007 végén ennek köszönhetően például a szlovák gazdaság tizennyolcszor gyorsabban növekedett, mint a magyar.

jún. 9. 13:05Már megint dübörög a gazdaság

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának utolsó napján Veres János dicsőítette a javuló pénzügyi helyzetet, az élénkülő gazdaságot. A hiány az évi 5,2 százalékkal csökkent, no meg voltak strukturális reformok is. A kereskedelmi mérleg egészen remek volt, 330 millió eurós többletet produkált, míg tavalyi év első négy hónapjában az export-import egyenleg még mínusz 307 millió volt.

Jövőre pedig még jobb lesz, azaz nem kerül az ország, legalábbis a pénzügyminiszter szerint, így a hozzá nem értő Orbán Viktor ne beszéljen adóságátütemezésről. Ugyanis ennek belengetése nagyon komoly következményekkel járhat, magyarázta Veres, oda veszhet a befektetői bizalom.

jún. 9. 12:58Virágcsokrok az elhunyt képviselő asztalán

Néma felállással kezdődik a parlament mai plenáris ülése, mivel a múlt héten kedden, hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt Szántó János képviselő, Bicske szocialista polgármestere. A néhai képviselő asztalán virághalommal emlékeznek a politikusra.

jún. 9. 12:52Fodor napirend előtt beszél

Az SZDSZ új elnöke napirend előtti felszólalással kezdi első elnöki munkanapját, viszont Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nem emelkedik szólára, igaz ettől még a kormányfő válaszolhat bármely napirend előtti szónoklatra.

jún. 9. 12:28Gyurcsány levelét megírta

A miniszterelnök a kormány őszre tervezett jogalkotási programjáról írt levelet valamennyi parlamenti képviselőnek, ezt a kabinet legutóbbi ülésén fogadták el. A szocialisták pártalpítványa a Táncsics Alapítvány is levelet küldött valamennyi képviselőnek.

A belföld rovat cikkei

ParlamentNem volt szó Kóka leváltásárólVitorlázó magasházak Újpesten?Ostoba utastájékoztatók, ostoba kerítések a Keleti pályaudvaronBorsodi vesztegetés: újabb ingatlanügy >>

Olajmaffia

„Egész Alaszkát be lehetett volna fűteni” – videóriport az olajozásról.Egész Alaszkát be lehetett volna fűteniKulcsfigurák, ma is kulcspozíciókbanKorlátolt felelősségű olajüzletekLötyögtetés után segítségkérés a kormányfőtőlA Fortus nevében számláztam olajat

Legolvasottabb az Indexen

Gonosz disznó újra túrnaForgalomban szemben busszal ütközött az M7-esenKi kivel van?Geronazzo Mária különleges ajándékaVastüdő műanyagbólMészáros Dóra és Rácz Linda bikiniben mosta le Jáksó terepjáróját

Bookline

Beah, Ishmael:Gyerekkatona voltam Afrikában, amíg ti játszottatokÁr: 2980 Ft Internetes kedvezmény: 20% Internetes ár: 2384 Ft

Follett, Ken:Az idők végezetéigÁr: 4590 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 4361 Ft

Bű¤cher Iván:IntőkönyvÁr: 2999 Ft Internetes kedvezmény: 20% Internetes ár: 2400 Ft

Bereczki Zoltán – Szinetár Dóra: Musical Duett – CDÁr: 3190 Ft Internetes kedvezmény: 5% Internetes ár: 3031 Ft

C-travel ajánlatok

Balatoni nyár – szállodák, panziók Napsütés, bulik, főtt kukorica, vízi bicikli – igazi balatoni hangulat! Keressen szállást a C-Travelen balatoni nyaralásához!

Wellness szállodák, akciós csomagok Adja át magát egy hétvégére a kényeztetésnek! Wellness szállodák akciós csomagajánlatai a C-Travel oldalán!

Repülőjegy – a legjobb ajánlatok Online repülőjegy foglalás fapados és hagyományos járatokra! Gyorsan, kényelmesen, otthonról.

OnGo beszámolók

Gizai piramisok – videó Először csalódik mindenki, ilyen kicsi, a képeken nagyobbnak látszik, de aztán mikor közelebb érünk!

Bejrút él és élni akar Egy rövidebb kiruccanás után észak Beirut – Aschrafie, onnan le az öbölbe. Nem igazán tudtam megtartani a tájékozódóképességemet.

Samu-szigetek: szalmaszoknyás takarítónő Sült mangó kókusztejjel leöntve, cápaorr parasztosan, hidegen sült kakadu, tengeri nyelv parázson….InterwareÁruház| Blogok| Fórum| Időjárás| Indafon| IndaVideó| Könyvek| Levelezés| Mozi| Népítélet| ONGO| Pixinfó| Portfolio.hu| Prohardver| TérképpontTotalbike| Totalcar| Továbbtanulás| C-Travel| Velvet| Zene| Mutációk:Észak| Hirös| Kelet| Pécs| Sopron| Transindex| Veszprém| West

© 1999-2008 Index.hu Zrt.| Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Az Index.hu adatvédelmi elvei | RSS

Comments are closed.