Forrás: Magyar Rádió

Nők Egyesülése a Terrorizmus Ellen. Vasárnap indult a mozgalom, amelyet a demokrácia megőrzéséért és a terror tovább terjedésének megakadályozásáért alapított Gurmai Zita szocialista európai parlamenti képviselő.

Az elmúlt napok politikusokat ért Molotov-koktélos támogatásaik kapcsán Gurmai Zita arról beszélt, hogy nagyon sokan egyre inkább félreértelmezik a demokráciát.

– Szeretnénk egy világos jelzést adni, hogy nem engedjük, elég volt! Ezért viselünk zöld szalagot.

A most megalakított Nők Egyesülése a Terrorizmus Ellen becsengető kampányt indít, amely során először arról kérdez vezető szakértőket, hogy hol tartunk a terrorizmus hazai terjedésének megállításában. A civil kezdeményezéshez csatlakozott már Judith Müller Izraelben élő parfümkreátor, de aláírta az ívet Benkó Sándor zenész és több focista, köztük Halmai Gábor és Illés Béla. A tájékoztatón a Molotov-koktéllal megtámadott egyik szocialista képviselő, Dér Zsuzsanna azt hangsúlyozta, nem fél, meggyőződése, hogy a tisztességes embereket nem lehet megfélemlíteni. Gurmai Zita arra a kérdésre, hogy mennyiben tartja másnak a mostani támadásokat, mint a 90-es években vagy a 2000-es évek elején előforduló, szintén politikusokat ért atrocitásokat, azt mondta, a mostani akciók szerinte szervezettek, míg a korábbiak egyedi esetek voltak.

Bőti Attila

Comments are closed.