Forrás: Klubrádió

Martin Luther King napja alkalmat adott a fehér fajgyűlölőknek, hogy tüntetést szervezzenek Luisiánában. A tüntetést szervező Nacionalista Mozgalom internetes fórumán, a Crosstaron két magyar bejegyzést is találtunk névvel beazonosítva.

Börtönözzétek be a Jena Hatokat! – hirdették tábláikon a fehér fajgyűlölők Lousiánában, ahol egy embert le is tartóztattak az Új Fekete Párducokkal való dulakodás során épp Martin Luther King halálának 40. évfordulóján.

A Nacionalista Mozgalom néven legálisan mejegyzett, de csak modern ku klux klannak nevezett tömörülés már régóta készült erre a demonstárcióra, amihez apropót nemcsak a feketebőrű békeharcos emléknapja elleni tiltakozás adott, hanem a Jena ginmáziumban történtek is. Aminek a lényege, hogy nem minden előzmény nélkül hat feketebőrű gimnazista megvert egy fehéret, és a helyi fekete lakosság szerint a rájuk kiszabott büntetés sokkal súlyosabb volt az elkövetett bűncselekmény súlyánál. A Nacionalista Mozgalom ennek természetesen az ellenkezőjét vallja.

A Nacionalista Mozgalom székhelye Missiouri államban, Learnedben van és a szervezet internetes hálózata, a Crosstar azaz Keresztcsillag (vagy csillagkereszt), amely meglehetősen sokszínű és nemzetközi, két magyar bejegyzésre is bukkantunk a honlapon.

Az üzenetküldők a nevük alatt meglehetősen részletes filozófiai eszmefuttatásban magyarázták, miért tartják történelmileg fontos küldetésnek a szervezethez való csatlakozásukat. A Keresztcsillag és a Nyilaskereszt hasonlóságát hozte fel példaként az egyik, s megemlíti, hogy a csillagkereszt a magyar nép ősi, történelmi szimbóluma, már a honfoglalás előtt, több mint ezer éve jelképe a magyar államiságnak.

Az amerika magyarok következtes harcot folytatnak az „Igazságot Magyarországnak” mozgalom nevében, ” mi a vérünkért, földünkért, a szabadságért és a népünkért harcolunk” – vallják. A másik beszámoló a magyarországi skinheadek és a punkok összecsapásáról ír le részleteket, amely rendőri beavatkozás nélkül zajlott és oka: a ki az igazi magyar kérdésében összegezhető nagyon röviden. A konklúziója pedig: a rockereket is bevették táborukba a szkinheadek.

Klubrádió/Csernyánszky Judit, Washington

Comments are closed.