Forrás: Index

Terrortámadások veszélyére figyelmeztette a németországi zsidó közösségeket a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA). A különböző zsidó létesítmények fenyegetettségéről Stephan Kramer, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának főtitkára számolt be hétfőn, ugyanakkor óvott a pániktól. A BKA a libanoni hatóságoktól kapta az erre vonatkozó információkat azután, hogy az országban őrizetbe vettek és kihallgattak egy állítólagos terroristát, aki a gyanú szerint kötődik az al-Kaidához, és bevallotta, hogy a szervezet németországi zsidó létesítmények ellen tervez támadásokat.

Hétfői értesülések szerint a szóban forgó létesítmények hatósági védelmét megerősítették. Berlinben állítólag több zsidó intézmény, így például a város központjában lévő Zsidó Múzeum bejárata elé betonsorompót emeltek, hogy megakadályozzák esetleges terroristák járműveinek behatolását. A berlini rendőrség szóvivője megerősítette a fokozott készültséget, de nem volt hajlandó kommentálni az intézkedéseket.

Egybehangzó információk szerint fokozott védelemmel látták el a Zsidó Múzeum mellett az Oranienburger Strassén álló, 1866-ban épült Új Zsinagógát, továbbá több zsidó közösségi házat, valamint iskolát. A bűnügyi hivatal – mint a jelentésekből kitűnt – az elmúlt napokban több arabot őrizetbe vett a német fővárosban. Ezzel kapcsolatban részleteket nem közöltek. h i r d e t é s

Comments are closed.