Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2008. január 21.

Szávay Ágnes befejezte szereplését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon,  miután az indiai Leander Paesszel alkotott vegyes párosuk nem állt  ki a második fordulós mérkőzésre.

A Csia Csüng-csuang (Chia Jung Chuang), Jonathan Erlich tajvani, izraeli kettős így mérkőzés nélkül lépett tovább a  negyeddöntőbe.

A Szávay Ágnes honlapján olvashatók szerint a találkozóra azért  nem került sor, mert Paesnek nem jött rendbe a férfi párosban  összeszedett sérülése. 

A magyar, indiai duó pénteken, az első fordulóban a  Voracova-Skoch cseh párost győzte le rövidített döntő játszmával 2:6, 6:2, 10-6-ra.

Federer simán jutott tovább, Radwanska menetel

Az előző fordulóbeli nehéz csatáját követően hétfőn magabiztosan, három  játszmában nyert a világelső Roger Federer a cseh Tomas Berdych  ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt  teniszbajnokságon.

A svájci kiválóság szombaton csak ötszettes mérkőzésen lépett túl a szerb Janko Tipsarevicen.

Federer az elődöntőbe jutásért James Blake-kel játszik majd. Az  amerikai teniszező a horvát Marin Cilicet győzte le, s ezzel először  jutott GS-torna negyeddöntőjébe az Egyesült Államokon kívül. A US  Openen 2006-ban volt a legjobb nyolc között.

A nőknél tovább folytatta menetelését a lengyel Agnieszka  Radwanska, aki a másodikként rangsorolt Szvetlana Kuznyecova után  egy másik oroszt, a 14. helyen kiemelt Nagyja Petrovát is  búcsúztatta.

Radwanska az első lengyel női játékos, aki legjobb nyolc közé  verekedte magát GS-viadalon. A hétfői mérkőzésen komoly hátrányból  fordított,  az orosz teniszező ugyanis az első tíz játékból kilencet  megnyert. Igaz, Petrovát az összecsapás második felében ágyéksérülés  hátráltatta, így – a beszámolók szerint – akkor már nem tudott  százszázalékosan játszani.

„Amikor 6:1, 3:0-s vesztésre álltam, azon tűnődtem, mit csinálok  rosszul. Aztán rájöttem, ellenfelem nagyon jól használja ki a szél  jelentette előnyt, én pedig nem. Ekkor fordult a kocka, megpróbáltam  másképpen játszani. A második szett nagyon kemény volt, a harmadik  viszont már könnyű. Nem tudom, mi történt akkor Petrovával, de ez  nem is az én dolgom” – fogalmazott a 18 éves Radwanska, aki a  következő körben a szlovák Daniela Hantuchovával mérkőzik.

Petrova úgy nyilatkozott, hogy először a döntő szett első  játékában érzett fájdalmat.

„Nem tudtam mit tenni, a harmadik játszma vége felé már képtelen  voltam futni” – mondta.

A nyolcadikként rangsorolt amerikai Venus Williams öt év után  először került a legjobb nyolc közé a ausztrál nyílt bajnokságon.

Eredmények:

férfiak, 4. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):

Federer (svájci, 1.)-Berdych (cseh, 13.) 6:4, 7:6 (7-5), 6:3 Blake (amerikai, 12.)-Cilic (horvát) 6:3, 6:4, 6:4

nők, 4. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):

Ivanovic (szerb, 4.)-Wozniacki (dán) 6:1, 7:6 (7-2) V. Williams (amerikai, 8.)-Domachowska (lengyel) 6:4, 6:4 Hantuchova (szlovák, 9.)-Kirilenko (orosz, 27.) 1:6, 6:4, 6:4Radwanska (lengyel, 29.)-Petrova (orosz, 14.) 1:6, 7:5, 6:0

(MTI)

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.