Forrás: Híradó

A paksiak ezzel első győzelmüket szerezték a szezonban

Megszerezte első győzelmét a Paks a labdarúgó Soproni Ligában: Lengyel Ferenc együttese a hatodik fordulóban három góllal bizonyult jobbnak otthon az újonc Nyíregyházánál.

Paksi FC-Nyíregyháza 3-0 (0-0)Paks, 1500 néző, V: Solymosigólszerzők: Hanák (47.), Horváth F. (70.), Márkus (90.)kiállítva: George (52.), Ambrusz (72.)sárga lap: Molnár Z. (28.), illetve Zabos (18.), George (30., 52.), Bagoly (64.)

Paks:Kovács A. – Molnár Z., Éger (Kiss T., a szünetben), Salamon, Hanák – Tamási G., Horváth S. – Márkus, Buzás (Heffler, 88.), Báló – Horváth F. (Vári, 90.)

Nyíregyháza:Lazareanu – Zaleh, Bagoly (Sipos T., 74.), Ambrusz, Cornaci – Hegedűs T., Zabos – George, Moldovan (Minczér, 63.), Lippai – Montvai (Szilágyi N., 72.)

Többnyire mezőnyjáték folyt a pályán az első negyvenöt percben. A paksiak Buzás megmozdulásai révén veszélyeztettek, míg nyíregyházi oldalon a szabadrúgások és szögletek hordozták magukban a gólveszélyt. Igazi nagy helyzet azonban nem alakult ki.

A második félidő elején Hanák bombagóljával szinte az első támadásából vezetést szerzett a Paks, a nyírségiek pontszerzési reményei pedig akkor úsztak el végérvényesen, amikor George az 52. percben műesésért piros lapot kapott. A folytatásban a remekül játszó Buzás Attila jobbnál jobb labdákkal tömte társait, s egy akció végén Horváth Ferenc megduplázta a hazai előnyt. Ambrusz lerántásért kapott piros lapja után teljesen szétesett a vendégek játéka, a paksiak győzelmét nem fenyegette veszély, sőt az utolsó percben a harmadik gólt is megszerezték Lengyel Ferenc tanítványai.

A hazaiak szakvezetője kedden ultimátumot kapott a klubvezetéstől, mely szerint, ha soron következő két találkozón nem szerez hat pontot a Paks, távoznia kell. A Nyíregyháza ellen az első lépést megtette a csapat, jövő szombaton a Tatabánya következik.

MTI

Comments are closed.