Forrás: Erec

November 16-án tartottuk A Mindentudás Körei – Tagliot – előadássorozatunk megnyitó estjét. Programsorozatunkkal a tanuló zsidó fiatalság és a Taglit-Birthright Israel tíznapos ajándék-körutazás volt, illetve leendő résztvevőinek szeretnénk kedveskedni olyan szemináriumokkal, amelyekkel szélesbíthetik tudásukat Izraelről és a világ zsidóságáról.

Első szemináriumunkon több mint ötvenen vettek részt és a kedves érdeklődőket két kitűnő előadó szórakoztatta két különböző témakörben. A világ zsidóságának kapcsolatáról Gideon Lewinsohn izraeli professzor beszélt vallásos aspektusból, majd őt követte Yahel Vilan követségi tanácsos úr, az izraeli nagykövetség második embere, aki Izrael, a világban betöltött gazdasági és politikai helyzetéről tárt elénk érdekes képet.

Az est tökéletes lehetőséget nyújtott azon fiatal zsidó értelmiségiek számára, akik érdeklődnek zsidó mivoltuk vagy Izrael állam iránt. Örömünkre szolgált, hogy a közönség soraiban köszönthettük az ifjúsági szervezetek vezetőit, a tagliton már részt vett fiatalokat, pirchey aliya tagokat, értelmiségieket, izraeli egyetemistákat és csak „sztám” érdeklődőket. A hallgatóság odaadó figyelemmel fordult mind Professzor Gideon Lewinsohn vallási szempontból vázolt gondolatai, mind pedig Yahel Vilan világi aspektusból elénk tárt Izrael képe felé előadássorozatunk megnyitó estjén.

A sikeres program november 16-ával nem ért véget! Folytatásképp a taglit résztvevők és minden kedves érdeklődő számára szeminárium és fórumsorozatot indítunk havonta kétszer a következő témakörökben: judaizmus, zsidó vallás; zsidó történelem; aktuális izraeli politika; zsidó, izraeli kultúra és művészet.

Aktuális izraeli politika és Haszbara szeminárium, 2007. január 16. 19 óra :

Hogyan jutottunk el idáig? – kérdések és válaszok az izraeli politikával kapcsolatban.

Előadó: Büchler András, [email protected], 06/70-368-7171

Judaizmus és zsidó vallás szeminárium:

Előadó: Balázs Gábor, [email protected], 0620-360-8107

További információkkal várjuk kedves érdeklődőinket a www.szochnut.hu weboldalán illetve a 061 374 30 60-as számon (Reut vagy Anita).

Comments are closed.