Forrás: Magyar Rádió

Határok nélkül – ezt a címet viselte a parádé Jeruzsálemben, amelyet hatalmas rendőri készültség óvott a tiltakozóktól.

Jeruzsálemben a Vatikán, a muszlim főmufti és a zsidó ortodoxia heves tiltakozása ellenére mégis megtartották a melegek Büszkeség-parádéját. Bár a menet nem vonult végig a városon, hanem a jeruzsálemi héber egyetem amfiteátrumában ünnepelte a vallási, nemi és minden egyéb szabadságot. A színpadra festett jelmondat úgy szólt: Határok nélkül.

Sok ezer rendőr és határőr biztosította az eseményt, ahol számos heteroszexuális pár is megjelent, hogy szolidaritását mutassa a melegekkel. Igen vidám volt a hangulat, rengeteg kutyával, akiknek általában szivárványszínű nyakörvet és pórázt viseltek. Rengeteg résztvevő szintén szivárványszínű pólóban, ruhában jött el.

A bejáratnál az Amnesty International és a radikális baloldali Hadas párt sátra fogadta az embereket, akik a kellemes 20 fok körüli délutáni napsütésben sörözéssel, a koncert hallgatásával, tánccal, beszélgetéssel töltötték az időt. A számos fenyegetés ellenére nem történt semmiféle atrocitás, az ellenzőknek nem sikerült megzavarni az eseményt.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.