Forrás: Híradó

Áll a furcsa utcabál, vagy inkább állóháború…

Kezdetben voltak a szanálások – írja Ladányi János egyik tanulmányában. Ez még javában a Kádár-kor – és elszanálták Óbuda, Józsefváros, Csepel, Pesterzsébet és még több városrész történelmi magját. Lettek helyükön szörnyű lakótelepek.

15 évvel e kor letűnte után a módszer még tartja magát- sőt szofisztikált változatai nyomán csaknem leradírozták a pesti zsidónegyedet is. A Király utcát, az egykori Pest első, kövezett főutcáját és mindkét oldalát.

Az ÓVÁS Civil Egyesület élénk tiltakozása ellenére sem függesztette fel az önkormányzat az öreg házak bontását. Áll a furcsa utcabál, vagy inkább állóháború.

De mond meg János öszintén, nincs igaza abban az önkormányzatoknak, hogy legalább a romos, egészségtelen, egykori cselédsorsot konzerváló lakásokat és házakat lebontják? – tette fel a kérdést Rózsa Péter a mondott tanulmány szerzőjének. A választ megtudhatjuk a videóról!



További videók

2 hozzászólás to “Milyen (is) lehetne a pesti zsidónegyed? – Videó”

  1. Anonymous

    Rózsa Péter kérdéseire a válaszok egyértelműek. Meg kell nézni akár Krakkót, akár Bécset akár mondjuk egész Itáliát: a több száz éves remekül megépített házakban REMEKÜL megférnek a modern enteriőrök. A vérbeli tősgyökeres zsidónegyed pedig a főváros nyugat-európai rangjához járulna hozzá. Londonban, Párizsban ez természetes itt miért nem??? az önkormányzat felhasználta az ügyet, mikor népszerűségre volt szüksége, most hogy szembesülnie kéne azzal, hogy üvegförtelmekkel rakta tele a zsidónegyedet értehtő mély hallgatása. Ki felelős ezért? a főpolgármester, a főépítész?

  2. mamele

    annyira ciki, hogy mindig egy d-vel írják! A MONDD AZ KÉT D!!!
    (tartalmi hozzászólás legközelebb)