Forrás: Magyar Rádió

Izrael azt tervezi, hogy további katonákat küld Dél-Libanonba – adta hírül az izraeli katonai rádió. Éjszaka folytatódtak az izraeli légicsapások Libanonban. A repülőgépek bombázták Bejrútot, Szidón és Baalbek városát. Egy civil meghalt, hét másik pedig megsérült a támadásban.

Az izraeli hadsereg az offenzíva kezdete óta először mért csapást Szaida belvárosára, ahol 35 ezer menekült is tartózkodik. Korábban az izraeli elit egységek elfoglalták a dél-libanoni Marún ar-Rasz falut, ahonnan több napos heves harcok után űzték el a Hezbollah fegyvereseit.

Közben megtalálták egy Dél-Libanonban eltűnt izraeli katona holttestét, akinek még a múlt heti összecsapások közben veszett nyoma. Eddig több mint 400, többségében libanoni civil esett áldozatul a 12 napja tartó izraeli offenzívának.

Közben több mint 100 millió dollárra becsülte az izraeli offenzíva elől elmenekült libanoniak megsegítéséhez szükséges összeget az ENSZ-főtitkár illetékes helyettese. A világszervezet segélyeinek szétosztását irányító Jan Egeland elmondta, hogy nemzetközi felhívást készül közzétenni a segélyek fedezetének előteremtése érdekében.

MR

Comments are closed.