Forrás: HETEK

A palesztin-izraeli háborút nemcsak fegyverekkel vívják. A tömegkommunikáció és a nagy befolyású emberi jogi szervezetek a propagandaháború nagyágyúi. A palesztinok – el kell ismernünk – nemcsak a tömeggyilkos emberi bombákat alkalmazzák szakszerűen, de mesterien forgatják ezeket az eszközöket is. Igaz ebben a média és a nem-kormányzati szervek tevékenyen együttműködnek. Így keletkeznek a modern vérvádak, amelyek célja, hogy a nemzetközi közösséget a palesztin oldalra állítsák. Ki ne ismerné a Deir Jaszinhoz és Dzseninhez kapcsolt “mészárlás” hamisan fabrikált ügyét!

Fotók: AP

Június 9-én a gázai tengerparton, Béit Lahije közelében máig ismeretlen eredetű robbanás kilenc palesztin polgári személyt megölt, a Galia család tagjait. A Palesztin Hatóság (PH) azzal vádolta meg Izraelt, hogy a térségben állomásozó hadihajóról adta ki a palesztinok halálát okozó lövést. Mahmúd Abbász, a PH elnöke a zsidó államot háborús bűncselekmény, brutális gyilkosság elkövetéséért vonta felelősségre. A Hamasz erre hivatkozva mondta fel a tűzszünetet, és azóta is rakétákkal lövi Sdérot és Askelon izraeli városokat. Ehud Olmert kormányfő és Dán Halutz vezérkari főnök sajnálkozását fejezte ki az ártatlanok halála miatt, ám a felelősséget a szakszerű vizsgálat befejezéséig elhárította.

A palesztinok szavahihetőségét illetően korábban is súlyos kétségek merültek fel. Többször is bebizonyosodott (az apja karjaiban meglőtt tizenkét éves kisfiú, Mohamed Al-Dura és a dzsenini mészárlás ügye tipikus példák), hogy a valóságos történéseket meghamisítják, hogy Izraelt tömeggyilkosságokkal és háborús bűnökkel vádolhassák. A brit Times, The Guardian, Independent, az amerikai New York Times ennek ellenére e bizonyítatlan állításokat címoldalon, kész tényként mutatta be. A nemzetközi televíziós hálózatok is bemutatták Zakaria Abu Harbed palesztin operatőr filmjét a 10 éves Huda Galiáról és a család tagjainak véráztatta, repeszektől szaggatott tetemeiről. A film előbb az izraeli hadihajót kapja lencsevégre, amint lövi a gázai tengerpartot, majd annak állítólagos következményét. A Human Right Watch, az Amnesty International, a Hanan Ashrawi vezette palesztin Miftah és az Al Mezan a zsidó államot brutális tömeggyilkosságban és háborús bűnökben marasztalja el.

Ám az izraeli katonai vizsgálat kizárta annak lehetőségét, hogy a robbanás izraeli tengeri, légi vagy tüzérségi csapás következménye lenne. A robbanás bekövetkeztekor a tengerészeti és légi egységek a tüzet már beszüntették. A hat tüzérségi lövedék közül öt nagyságrendekkel korábbi, és még a hatodik is tíz perccel korábban és 200 méter távolságra a baleset színhelyétől csapódott be. Az esetről készített palesztin film hamisítvány, hiszen a robbanás idejében az izraeli hadihajó már beszüntette a tüzet. A Hamasz fegyveresei azonnal a helyszínre érkeztek, hogy eltüntessék a bizonyítékokat. A helyszínen kráter sem látható, pedig az állítólagos izraeli aknagránát becsapódásának ez elkerülhetetlen következménye.

A sebesültekből a palesztin orvosok a repeszeket eltávolították. Ha azok izraeli gránátból származtak volna, bizonyára közszemlére tették volna. Azonban nem ez történt. Az egyetlen repeszdarab, amelyet az izraeli orvosok az egyik sebesültben találtak, nem 155 mm-es, azaz nem izraeli gránátból való. A vizsgálat szerint valamelyik palesztin terrorcsoport helyezhette el az aknát a tengerparton. A biztonsági kerítés mentén sok ilyet raktak le, hogy egy esetleges izraeli behatolásnak útját állják. Hasonló aknákat a tengerpartra is elhelyezhettek.

Marc Garlasco, a Human Rights Watch “szakértője”, semmibe véve az izraeli vizsgálat eredményét palesztin “szemtanúk” vallomása alapján jelenti ki: izraeli tüzérségi tűz okozta a palesztin civilek halálát. Garlasco ugyanakkor nem vonja kétségbe a többször is hazugságon kapott palesztin rendőrség jelentését. A szervezet hozzáállására jellemző, hogy nem foglaltak állást annak a 3000 rakétának az ügyében, amelyeket palesztin terroristák 2005 szeptembere óta Izraelre lőttek ki.

Az Amnesty International is június 12-i közleményében az izraeli vizsgálat eredményeit figyelmen kívül hagyva a halálesetek okául az izraeli tüzérségi gránátokat jelölte meg. Ráadásul a közleményben hozzáteszik, hogy “a palesztinok korábban számos esetben vesztették életüket jogsértő izraeli ágyúzások és légi csapások következtében.” A palesztin Miftah izraeli “állami terrorizmusról” szól és azt állítja, hogy az izraeli haditengerészet három rakétája okozta a palesztin család halálát. A svájciak és a Ford Alapítvány által is támogatott Al-Mezan “kegyetlen mészárlásnak” nevezi az esetet, amely csak “aláhúzza azt, hogy Izrael szervezetten gyilkolja a palesztin polgári lakosságot.” Így keletkeznek a modern kor “vérvádjai”. A palesztin rágalom és hamis vád korunk történelméből a nemzetközi sajtó és az emberi jogi szervezetek közreműködésével válik “kitörölhetetlenné”.

Comments are closed.