Forrás: zsidokisebbseg.com

Kedves Barátaink!

Az Alkotmánybíróság pozitív döntése alapján 2006. február 2-án megkezdtük az aláírások gyűjtését a magyarországi zsidó nemzeti kisebbség törvényi elismertetése érdekében.

Február 7-től 23-ig minden kedden és csütörtökön 17.00 és 19.00 óra között a Parlament Kávéház (Bp. V. Kossuth Lajos tér – Vértanúk tere sarok) belső termében várjuk Önöket, ahol alá lehet írni a támogató nyilatkozatot.

Aki vállal aláírásgyűjtést, jelentkezhet rá a http://www.zsidokisebbseg.com üzenő-rovatán keresztül („Kapcsolat” menüpont), vagy személyesen a fenti aláírási időpontokban. Aki bármilyen okból nem tud eljönni, azt kérjük, jelezze, hogy egy előre egyeztetett időpontban és helyen személyesen felvegyük vele a kapcsolatot.

Mivel az aláíróíveket legkésőbb február 27-én be kell gyűjtenünk, kérjük támogatóinkat, hogy ne habozzanak, ne halogassák az aláírást. Nagyon rövid a rendelkezésünkre álló idő!

Várjuk mindazok jelentkezését, támogatását és közreműködését, akik büszkén vállalják zsidóságukat; akik az szeretnék, hogy a hazai zsidóság – vallásosak és vallástalanok, politikai beállítottságtól függetlenül – saját kezébe vehesse életének irányítását, kultúrájának, történelmének, nyelvének és hagyományainak őrzését és ápolását; akik ápolni kívánják a zsidó szolidaritást és az összetartozást a zsidó állammal, Izraellel.

A szervezők nevében: Szegő András (Szentendre)

Comments are closed.