Forrás: Magyar Rádió

Ariel Saron riválisa, Benjamin Netanjahu minél hamarabb szeretné a választásokat, amíg élénken él az emberek emlékezetében a gázai kivonulás miatti harag. Izraelben úgy vélekednek, hogy amennyiben Ariel Saron alul marad a párton belüli hétfői választáson, akkor valószínűleg kilép a Likud pártból és új centrista pártot alakít.

Mivel a közvélemény-kutatások szerint az országban jelenleg ő a legnépszerűbb politikus, ő a legesélyesebb miniszterelnök-jelölt, még ha ettől a Likud központjának többsége esetleg másképp is vélekedik.

A kérdés vitájában vasárnap este kétszer is elnémult Saron mikrofonja, amikor belekezdett szónoklatába, majd végül beszéd nélkül kivonult a teremből. Ugyanis valaki kétszer is vizet öntött abba az áramelosztó szekrénybe, amely a szónokok mikrofonját működtette.

A történtek után azonnal megkezdődtek a kölcsönös vádaskodások: a Saron-tábor szerint Netanjahu hívei elnémították a miniszterelnököt, a másik oldal viszont egy dupla konspirációs elmélettel úgy vélekedik, hogy Saron hívei okozták a műszaki hibát, mert nekik állt érdekükben áldozatot faragni a miniszterelnökből.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.