Forrás: MNO

Az izraeli elnök országa legjobb barátjának nevezte Németországot, a berlini parlament rendkívüli ülésén mondott beszédében.

A szélsőjobb és a szélsőbal a muzulmán fundamentalizmussal együttesen fenyegeti a nyugati értékeket és zsidóellenességet kelt. Ezt a német parlament rendkívüli ülésének szónoka, az izraeli államfő mondta. Móse Kacav háromnapos, hivatalos látogatást tesz Berlinben, így viszonozza Horst Köhler, német szövetségi államfő jeruzsálemi vizitjét, amely három hónappal ezelőtt zajlott le. Köhler is beszélt az izraeli parlamentben, mégpedig egyes radikális izraeli képviselők tiltakozása ellenére német nyelven.

Kacav, izraeli elnök német látogatását és Bundestag-beli beszédét történelmi jelentőségű eseményként értékelte a Bundestag elnöke, Wolfgang Thierse Az izraeli vezető méltatta, hogy Izrael számára Németország az egyik legmegbízhatóbb barát, viszont azt kérte a német politikai vezetőktől, hogy még keményebben számoljanak le az újnácikkal, és ne hagyják, hogy azok legitim helyzetbe hozhassák magukat.

Kacav szerint Európa-szerte erősödik a zsidóellenesség, amelyet a szélsőbaloldal és a szélsőjobboldal egyaránt fűt. Az antiszemitizmus jelenti a hidat köztük és az iszlám fundamentalizmus között – vélekedett a német parlament rendkívüli ülésén az izraeli államfő.

radio.hu

Comments are closed.