-Költségvetési szavazás a Knesszetben

-Új kapcsolatok Líbiával?

-Esôk és viharok Izraelben

-1 NIS = 0.23 US$, 47.02 HUF

A Knesszetben a költségvetési szavazás zajlik, de még nem oldódott meg minden válságos kérdés. A problémák megoldása után a pénzügyminiszter beszéde nyitja meg a szavazást. Az ellenzék vezetôje, Simon Peresz szerint a költségvetés nem válaszolja  meg a biztonság szükségleteit, nincsenek benne tartalékok, nincsenek benne elegendô források a helyhatóságok számára, melyek már a fizetéseket sem tudják kifizetni.

A miniszetrelnök hivatalából származó hírek szerint a líbiai kapcsolatok, amennyiben léteztek, tudtuk és részvételük nélkül zajlottak. Egyelôre arra a hírre sem érkezett hivatalos megerôsítés, hogy hamarosan izraeli küldöttség utazna Líbiába.

Efraim Sneh Kneszet képviselô beszámolt találkozójáról Kadhafi fiával, mintegy két héttelk ezelött egy európai fôvárosban. Tárgyalópartnere mûvelt európai volt, aki a London School of Economyn végzett.

Egy zsidót, aki a Szentély helyén, a muzulmáz mecseteknél engedély nélkül imádkozni próbált elôállítottak. Az illetô engedéllyel bíró látogatók csoportjával került oda, de ott imádkozni kezdett. A rendôrök erôvel eltávolították majd rendôrségi vizsgálatra elôállították.

A katonaság fölrobbantotta a hétvégen az északi határ mellett elhelyezett idôzített bombákat. A libanoni kivonulás óta hétszer került sor ilyen akcióra.

Szíriának nincs tömegpusztító fegyvere, jelentette az Arab Liga egyik vezetôje egy arab televíziós társaságnak. Azonban azt is hozzátette, hogy Szíriának és más Közel-Keleti országoknak joguk van az önvédelemre az Izraeli atommal szemben.

Egy 24 éves Aradon élô fiatal reggel a helyi munkanélküli hivatalban randalírozott,  mivel nem volt megelégedve az ügyintézéssel. Egy dolgozó könnyebben megsérült, majd az odaérkezô rendôrök letartóztatták a fiatalt.

 

A dollár erôsödik, egy sékel ma 0.23 US$, és  47.02 HUF

 

Esôk és viharok egész Izraelben, 

Galil 0-5, Haifa, Tel Aviv 8-14, Jeruzsálem: 3-8, Beer Sheva 7-14, Eilat 8-17

 

 

Comments are closed.